Вдовица зад ухото - причини, симптоми и лечение

Автор: доктор Лаврова АА

Зировичът зад ухото е меко образувание под формата на възел на шията зад ухото, безболезнено и подвижно и има уен. Така че при хората, наречени липома или атерома, доброкачествени тумори, повърхностно много подобни. Липома - мастен тумор, т.е. пролиферацията на съединителната тъкан, разположена в подкожната мастна тъкан. Атеромата е киста на мастните жлези, която се образува в повечето случаи в резултат на блокиране на канала й.

Преместете тимпаничната мембрана

автор: доктор Alafinov V.D.

Тимпаничната мембрана е тънка еластична мембрана, разположена между кухината на барабана на средното ухо и външния ушен канал. Преместването на тимпаничната мембрана е микрохирургична операция, която се състои в това, че в мембраната се прави малък разрез и в нея се вкарва тънка тръба (шънт), направена от метал или пластмаса.

Контузия на ушите - симптоми и лечение

Автор: доктор Йорданска А.В.

Контузиите на ухото са много често срещана механична травма. Естеството на травматичните наранявания и техният обем пряко зависи от интензивността и посоката на действие на увреждащата сила (удар). В зависимост от това може да се говори за натъртване само на външното ухо (ухото) или на по-сериозно нараняване на средното и вътрешното ухо и дори на фрактури на костите на черепа.

Атерома на гърдата

автор: доктор Лешков V.E.

Атеромата е неоплазма, причинена от възпаление на мастната жлеза, което съдържа себумна тайна, отделена от тази жлеза. Външно изглежда като образование, силно изпъкващо над кожата. Тя може да се появи навсякъде по тялото, но обикновено лекарите трябва да се сблъскат с атероми по скалпа, врата и гърба, лице (на назолабиален триъгълник или чело), ​​около гениталиите (скротум, перинеум, големи лапи или пубис) на гърдите (това заболяване се нарича атерома на млечната жлеза).

Гноен атером: причини и минимално инвазивно лечение

автор: доктор Alafinov V.D.

Гнойната атерома е остра микробна възпаление на съдържанието на запечатана и опъната мастна кожна жлеза. Маслените жлези се намират в дебелината на кожата и са в непосредствена близост до космените фоликули. Тези жлези произвеждат мазна мазнина за косата и кожата. При запушване на отделителните канали могат да се образуват кисти - торбички, пълни с маслена мастна маса. На всички места, където косата расте и има мастни жлези, могат да се образуват атероми. Най-често се появяват в областта на главата, лицето, гърба, врата, гениталиите.

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива в космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.

Метод на радиоуправление за отстраняване на атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е безболезнена неоплазма с кръгла, подвижна форма, съдържаща каша в нея, която възниква във връзка с оклузията на мастната жлеза. Има тази болест, независимо от възрастта в различните части на тялото, както при мъжете, така и при жените. Най-често тази циститна неоплазма се развива по бузите, ушите, задната повърхност на шията, по скалпа, върху скротума, гърба и кухи устни.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания