Изпитване на гърдата

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Красотата на една жена не е само тънка фигура, остър ум и привлекателен външен вид. Важна роля в това играе здравето на жените: умственото равновесие, състоянието на вътрешните и външните органи, включително женската гърда. И ако в обществото някои недостатъци в тази част на женското тяло могат да бъдат правилно скрити под дрехите, после сами с огледало и в лекарски кабинет нещо ще се вижда дори с просто око. Как редовно да следите гърдите и да не доведете до тежко заболяване? Ще говорим за това.

Брада брадавици

Автор: доктор Иванова Ю.А.

Мастната жлеза в гърдата обикновено се нарича гръдна липома, която представлява образуването на мека, подвижна, но безболезнена и доброкачествена нодула, която се намира в мастната тъкан на жлезата. Както показва практиката, липомите се появяват по-често подкожно, навсякъде в тялото, където има мастни клетки върху ръцете, багажника, краката, главата, лицето, гърба и бедрата. По-рядко, но може да се появи в миокарда, тъканите на стомашно-чревния тракт, в надбъбречната тъкан, белите дробове, медиастинума, в нервните стволове, церебралните кости и мембраните.

Възпаление на кистата на гърдата

автор: доктор Мирная Е.В.

Кистата на млечната жлеза е патологично образувание в гръдната тъкан, което е кухина, заобиколена от капсула и напълнена с течност. Кисти са множествено и индивидуално.

Основната причина за образуването на гръдната киста е хормонален дисбаланс, а именно, увеличаване на производството на хормонален естроген.

Уплътняване на гърдите при кърмене

автор: ендокринолог Ryauzova E.A.

Бременността и раждането променят хормоналния фон на женското тяло, подготвяйки го за процеса на хранене на новороденото. В гръдните жлези настъпват големи промени.

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива върху космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.

Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Атером в слабините: причини и лечение

автор: доктор Харков V.Yu.

Атерома (с гръцки, атеро-горуел), доброкачествена тумор-подобна кожна обвивка, закръглена, гъста на допир, имаща вътре в капсулата, напълнена с гъсти течни вещества с белезникав жълт цвят, понякога излъчвана от капчици навън през отделителния канал под формата на извара с неприятна миризма , мобилни (т.е. не заварени към околните тъкани), безболезнени при нормални състояния или болезнени при възпалителни усложнения, възникващи относително често от инфекциозните инфекции (в този случай има и други признаци възпаление, зачервяване, зачервяване, подуване, температурата може да се повиши над областта на възпалението, и дори цялото тяло).

Гноен атером: причини и минимално инвазивно лечение

автор: доктор Alafinov V.D.

Гнойната атерома е остра микробна възпаление на съдържанието на запечатана и опъната мастна кожна жлеза. Маслените жлези се намират в дебелината на кожата и са в непосредствена близост до космените фоликули. Тези жлези произвеждат мазна мазнина за косата и кожата. При запушване на отделителните канали могат да се образуват кисти - торбички, пълни с маслена мастна маса. На всички места, където косата расте и има мастни жлези, могат да се образуват атероми. Най-често се появяват в областта на главата, лицето, гърба, врата, гениталиите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания