Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Атерома: причините за

автор: доктор Канева А.Н.

Атеромата се нарича киста на мастната жлеза. Конвенционалното запушване на кожния канал на жлезата може да предизвика развитието на тънкостенни образувания с маслено съдържание. Много често атеромите се появяват по лицето и главата в скалпа. Това се дължи на факта, че в тези части на тялото има по-голямата част от мастните жлези.

Метод на радиоуправление за отстраняване на атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е безболезнена неоплазма с кръгла, подвижна форма, съдържаща каша в нея, която възниква във връзка с оклузията на мастната жлеза. Има тази болест, независимо от възрастта в различните части на тялото, както при мъжете, така и при жените. Най-често тази циститна неоплазма се развива по бузите, ушите, задната повърхност на шията, по скалпа, върху скротума, гърба и кухи устни.

Подкожна пръчка

Автор: доктор Kukushkina EV

Кожата е най-големият орган на човек. Под кожата почти навсякъде има подкожна мастна тъкан. Самата кожа се състои от няколко слоя, под нея все още има тънък слой мазнини. Тя е на стомаха, на лицето, на черепа и на дланта на ръката ви.

Атерома на ушната лъч

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Атеромата е интрадермален или подкожен, обикновено безболезнен и подвижен при палпиране на тумор, характеризиращ се с гладка повърхност, кръгла или леко продълговато. Това са основните характеристики на атерома, локализирани, включително и върху ушната лъжица.

Атерома по бузата: симптоми и лечение

автор: доктор, доктор Kondrashina E.A.

За повечето хора (особено жени), обикновено атерома по бузата е много неприятно откритие, развалящо външния вид.

Отстраняване на атерома чрез лазер

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Когато каналът е блокиран, мастната жлеза може да образува киста или атерома. Места на нейното пребиваване - части от тялото, богати на мастните жлези: долната част на лицето, скалпа, аксиларните кухини, врата и гърба. Ако курсът е лесен, болестта се прехвърля лесно и за дълго време пациентите не се оплакват от нищо. След това има напълно логичен въпрос: защо да го премахнете?

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива в космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания