Липса на бузите: симптоми и лечение

автор: зъболекар Гребенник А.П.

Ограничен възпалителен процес на меките тъкани, обикновено наричан абсцес. В областта на лицето често се локализира в областта на дъвченето на зъбите на долната и горната челюст.

Подкожна пръчка

Автор: доктор Kukushkina EV

Кожата е най-големият орган на човек. Под кожата почти навсякъде има подкожна мастна тъкан. Самата кожа се състои от няколко слоя, под нея все още има тънък слой мазнини. Тя е на стомаха, на лицето, на черепа и на дланта на ръката ви.

Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Уен на ръка

Автор: доктор Martynenko O.V.

Уен е доброкачествен тумор на мастната тъкан, който в официалната медицина се нарича липома. На гръцки език "липос" означава мазнина, а "ома" е тумор. Най-често липомът се намира подкожно, по-рядко засяга адипозната тъкан или съединителната тъкан. Причината за появата на мастната тъкан все още не е ясна. Местоположенията на локализирането могат да бъдат много различни: на ръката, крака, главата, шията и други места.

Уен под мишницата

Автор: доктор Kashirina E.U.

Уен е доброкачествено лице. Настъпва на мястото, където се намира натрупването на подкожна мазнина, вследствие на блокиране на мастната жлеза.

Венгерите се формират на мястото, където има много мастни жлези: на шията, на лицето, на ръцете и краката, на скалпа, на гърба. Много често има юноши в аксиларния регион.

Гноен атером: причини и минимално инвазивно лечение

автор: доктор Alafinov V.D.

Гнойната атерома е остра микробна възпаление на съдържанието на запечатана и опъната мастна кожна жлеза. Маслените жлези се намират в дебелината на кожата и са в непосредствена близост до космените фоликули. Тези жлези произвеждат мазна мазнина за косата и кожата. При запушване на отделителните канали могат да се образуват кисти - торбички, пълни с маслена мастна маса. На всички места, където косата расте и има мастни жлези, могат да се образуват атероми. Най-често се появяват в областта на главата, лицето, гърба, врата, гениталиите.

Атерома в слабините при жените

автор: доктор Ilona Lesnaya

Атеромата е специфичен доброкачествен тумор, който се намира под кожата във всички части на тялото, особено в скалпа. Причината за възникването му е блокиране на мастните жлези или неспазване на личната хигиена. Този тумор се среща при мъже и жени от различни възрасти, но мъжете са по-податливи на тази патология. Въпреки че атеромата е доброкачествен тумор, все още трябва да бъде премахната.

Атерома на ушната лъч

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Атеромата е интрадермален или подкожен, обикновено безболезнен и подвижен при палпиране на тумор, характеризиращ се с гладка повърхност, кръгла или леко продълговато. Това са основните характеристики на атерома, локализирани, включително и върху ушната лъжица.

Метод на радиоуправление за отстраняване на атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е безболезнена неоплазма с кръгла, подвижна форма, съдържаща каша в нея, която възниква във връзка с оклузията на мастната жлеза. Има тази болест, независимо от възрастта в различните части на тялото, както при мъжете, така и при жените. Най-често тази циститна неоплазма се развива по бузите, ушите, задната повърхност на шията, по скалпа, върху скротума, гърба и кухи устни.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания