Атерома в слабините при жените

автор: доктор Ilona Lesnaya

Атеромата е специфичен доброкачествен тумор, който се намира под кожата във всички части на тялото, особено в скалпа. Причината за възникването му е блокиране на мастните жлези или неспазване на личната хигиена. Този тумор се среща при мъже и жени от различни възрасти, но мъжете са по-податливи на тази патология. Въпреки че атеромата е доброкачествен тумор, все още трябва да бъде премахната.

Атерома при дете: причини, симптоми и лечение

автор: доктор Кривега М.С.

Атерома при детето е доброкачествена формация, образувана от секрецията на мастните жлези. Това е вид киста, която се получава в резултат на блокиране на изпускателния канал на мастната жлеза чрез нейната тайна, тя има капсула. Атеромите се появяват на места, където има мастните жлези. Обикновено това са местата, където косата расте: по скалпа, по лицето, в областта на гениталиите или върху себе си, по шията, по гърба, по ушите. Появата на множество атероми (обикновено са с малък размер) дава името на болестта - атероматоза.

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива в космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.

Отстраняване на атерома чрез лазер

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Когато каналът е блокиран, мастната жлеза може да образува киста или атерома. Места на нейното пребиваване - части от тялото, богати на мастните жлези: долната част на лицето, скалпа, аксиларните кухини, врата и гърба. Ако курсът е лесен, болестта се прехвърля лесно и за дълго време пациентите не се оплакват от нищо. След това има напълно логичен въпрос: защо да го премахнете?


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания