Атерома под мишницата

Доктор А. Дериушев

Атерома е тумор, болезнен, подвижен при палпиране, който обикновено се намира подкожно или интрадермално. Повърхността на атерома е гладка, формата е кръгла или леко продълговаема. Консистенцията на атерома е лека.

Атерома: причините за

автор: доктор Канева А.Н.

Атеромата се нарича киста на мастната жлеза. Конвенционалното запушване на кожния канал на жлезата може да предизвика развитието на тънкостенни образувания с маслено съдържание. Много често атеромите се появяват по лицето и главата в скалпа. Това се дължи на факта, че в тези части на тялото има по-голямата част от мастните жлези.

Метод на радиоуправление за отстраняване на атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е безболезнена неоплазма с кръгла, подвижна форма, съдържаща каша в нея, която възниква във връзка с оклузията на мастната жлеза. Има тази болест, независимо от възрастта в различните части на тялото, както при мъжете, така и при жените. Най-често тази циститна неоплазма се развива по бузите, ушите, задната повърхност на шията, по скалпа, върху скротума, гърба и кухи устни.

Атерома на ухото

автор: доктор Камалетинова АА

Ушът е много важна функция, поради своята форма помага да се улавят звуците и да се насочват към ушния канал. Ушната мида е външната част на ухото и има хрущялна структура. И само ухото се състои от мастната тъкан и не съдържа хрущял. Цялото острие е покрито с кожа и съдържа голям брой мастните жлези.

Атерома на челото: причини и отстраняване

автор: доктор Добрианец АИ

И на челото звезда ... По време на консултацията докторът определи формацията на челото като атерома. Какво е това, което заплашва и какво е това? Атеромата е резултат от блокиране на мастната жлеза, когато в резултат се формира киста. Атеромата може да бъде доста голяма по размер - до 7 сантиметра. Тя не носи заплахи за здравето и причинява главно дискомфорт на естетически характер.

Атерома в слабините при жените

автор: доктор Ilona Lesnaya

Атеромата е специфичен доброкачествен тумор, който се намира под кожата във всички части на тялото, особено в скалпа. Причината за възникването му е блокиране на мастните жлези или неспазване на личната хигиена. Този тумор се среща при мъже и жени от различни възрасти, но мъжете са по-податливи на тази патология. Въпреки че атеромата е доброкачествен тумор, все още трябва да бъде премахната.

Атерома по бузата: симптоми и лечение

автор: доктор, доктор Kondrashina E.A.

За повечето хора (особено жени), обикновено атерома по бузата е много неприятно откритие, развалящо външния вид.

Отстраняване на атерома чрез лазер

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Когато каналът е блокиран, мастната жлеза може да образува киста или атерома. Места на нейното пребиваване - части от тялото, богати на мастните жлези: долната част на лицето, скалпа, аксиларните кухини, врата и гърба. Ако курсът е лесен, болестта се прехвърля лесно и за дълго време пациентите не се оплакват от нищо. След това има напълно логичен въпрос: защо да го премахнете?


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания