SA блокада тип 1 степен 1 ​​или други видове съществуват?

автор: кардиолог Merter M.V.

Едно от честите нарушения на импулса е така наречената синоатриална или ЦА блокада. Следва да се отбележи, че блокирането на SA възниква при 0.17-2.4% от населението, по-често в защита след 55-60 години и малко по-често при жените, отколкото при мъжете.

Блокада на гръбнака: показания и ефикасност

автор: доктор Маслак АА

Болката е сигурен знак, че нещо не е наред в тялото. Той ни информира за наличието на патология, независимо дали е функционална или произхожда от органично ниво. Но понякога и с продължителна болка почти винаги болката не е толкова сигнал, а и причина за патологията (макар и второстепенна).

Частична блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Subbota AA

Пакетът от Hyis е система, която осигурява подаването на електрически импулс към клетките на сърцето, в резултат на което тези клетки се свиват. Правилната работа на всички структури на пакета на Hyis осигурява организирано намаляване на всички сърдечни клетки, а сърцето се свива като солиден орган.

Непълна блокада на клона на левия пакет

автор: доктор Питаева Маргарита

Когато изстинем с безкраен кихане и кашляне, почти всеки знае как да действа. Някой прави лимонов цвят от рецептата на баба и някой отива в аптеката за обичайния парацетамол или чисто ново чудо наркотик. Въпреки това, много обикновени хора са напълно изгубени, когато сърцето е на зрението.

Непълна блокада на десния клон на клончето

автор: кардиолог Merter M.V.

Непълната блокада на десния крак на пакета His (съкратено като NBPPG) е частично нарушение на проходимостта на електрическия импулс през десния крак на пакета.

Блокада на левия вентрикул на сърцето

автор: доктор Василтов АГ

Сърцевият мускул има специални свойства в сравнение с други органи на човешкото тяло. Едно от тези свойства е проводимостта на импулси, които възникват в специални структури на сърдечната тъкан. Понякога се случва импулсът да не се предава от клетките на сърцето. Такива държави се наричат ​​блокади.

Пълна блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Питаева Маргарита

Последият лекар ви назначи електрокардиограма: срязващ апарат, цяла купчина жици с всмукателни чашки и дълга лента, покрита с мистериозни криви. Какво казват тези зъби и кълки?

Накратко, за съжаление, техниката за декодиране на ЕКГ няма да каже. Въпреки това е възможно и необходимо да се разберат причините и значението на тези промени, които специалистът ще идентифицира. Например, ако това е неудобно съкращение - PBSCH, известен също като пълна блокада на десния крак на пакета.

Първа помощ за сърдечна аритмия

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Аритмията е неправилен ритъм на сърцето, който може да бъде прекалено бърз - повече от осемдесет удара в минута (тахикардия) или твърде бавен - по-малко от 60 бита на минута (брадикардия).


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания