Първа помощ за сърдечна аритмия

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Аритмията е неправилен ритъм на сърцето, който може да бъде прекалено бърз - повече от осемдесет удара в минута (тахикардия) или твърде бавен - по-малко от 60 бита на минута (брадикардия).

Непълна блокада на десния клон на клончето

автор: кардиолог Merter M.V.

Непълната блокада на десния крак на пакета His (съкратено като NBPPG) е частично нарушение на проходимостта на електрическия импулс през десния крак на пакета.

Пълна блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Питаева Маргарита

Последият лекар ви назначи електрокардиограма: срязващ апарат, цяла купчина жици с всмукателни чашки и дълга лента, покрита с мистериозни криви. Какво казват тези зъби и кълки?

Накратко, за съжаление, техниката за декодиране на ЕКГ няма да каже. Въпреки това е възможно и необходимо да се разберат причините и значението на тези промени, които специалистът ще идентифицира. Например, ако това е неудобно съкращение - PBSCH, известен също като пълна блокада на десния крак на пакета.

Индикации за присаждане на байпас на коронарната артерия

автор: д-р Кузнецов М.А.

Основните индикации за присаждане на сърдечен байпас и онези състояния, при които се препоръчва аортокоронарна манипулация, са изброени. Основното свидетелство само на трима и всеки кардиолог трябва или да изключи тези критерии, да ги идентифицира и да насочи пациента към операцията:

- запушване на лявата коронарна артерия с повече от 50%;

- стесняване на всички коронарни съдове с повече от 70%;

Атриовентрикуларен блок от степен 2

автор: доктор Tatintsyan VA

Атриовентрикуларната блокада от степен II или сърдечната блокада от степен II се характеризира с нарушено, забавено или прекъснато предаване на предсърдните импулси през атриовентрикуларния възел към вентрикулите.

Блокада с дипроспан - индикации, техника на процедурата, усложнения

автор: доктор Kovyarova L.S.

За лечение на синдрома на болката, невролозите често назначават блокада, някакъв вид лекарство. Този метод на лечение се отнася до достатъчно млади в сравнение с други, например масаж, мануална терапия, акупунктура, хирургически методи.

Блокадата има за цел да се отърве от самата болка и причините за нея, като използва минималния период от време, ресурси и сили.

Максимална андрогенна блокада

автор: доктор Антонова А.Ю.

Максималната андрогенна блокада е един от начините за лечение на рак на простатата. Това заболяване е тумор, който се развива под влияние на мъжките полови хормони - андрогени (тестостерон).

Блокада на цервикалния гръбначен стълб

автор: доктор Саломикова ЕВ

Всеки от нас поне веднъж в живота си почувства болка в шията. Причините за такава болка са много. Най-честата причина за това са дегенеративните промени в гръбначния стълб, така наречената цервикална остеохондроза. Един от ефективните методи за лечение на болка в шията са терапевтичните блокади. Това е администриране на лекарствено вещество на специфични места за терапевтични цели.

CA-блокада от 1 степен от 2 тип

автор: доктор Subbota AA

Проводимостта през синоатриалната връзка в сърцето може да бъде нарушена по различни причини. Тя може да бъде няколко градуса, всяка от които има различен ефект върху здравето на пациента. Най-леката степен на тази блокада е 1-ва степен. Това е първоначалното и минимално увреждане на проводниковата система в сърцето, а именно нейната синоатриална връзка.

Последици от пълното блокиране на левия клон на клончето

автор: лекар-рехабитолог Маслак АА

Сърцето е уникален орган, който се ръководи, има автоматизъм, но, разбира се, като се вземат предвид нуждите на тялото, а не без намеса в работата на нервната и ендокринната система. Този орган не е просто мускулна чанта, която е помпа за изпомпване на кръв, сърцето е много по-сложно, отколкото изглежда.

Блокада на дясната вентрикула на сърцето

автор: кардиолог Кулагина Ю.В.

Често се случва, че термините на кардиолозите и неразбираемите записи в описанието на ЕКГ плашат и объркват пациентите, което води до появата на несъществуващи диагнози в ежедневието. Блокадата на дясната сърдечна камера на сърцето е погрешно име за напълно различна концепция. Ето защо не е излишно да се изясняват и разбират "блокадите" и "камерите".

Частична блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Subbota AA

Пакетът от Hyis е система, която осигурява подаването на електрически импулс към клетките на сърцето, в резултат на което тези клетки се свиват. Правилната работа на всички структури на пакета на Hyis осигурява организирано намаляване на всички сърдечни клетки, а сърцето се свива като солиден орган.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания