Първа помощ за ангина и инфаркт на миокарда

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Ангина пекторис и инфаркт на миокарда се отнасят до такава обща концепция като исхемична болест на сърцето. Коронарната сърдечна болест (CHD) се характеризира с несъответствие между приема на кръв, богати на кислород, за клетките на миокарда и търсенето на кислород за тези клетки. Тази липса на кислород генерира кислородно гладуване (хипоксия), а след това исхемия на клетките и тъканите. При сърдечен удар този процес завършва с некроза.

CA-блокада от 2-ра степен на втория тип

автор: линейка лекар събота АА

Синоатриалната блокада е един от видовете аритмия, когато импулсът се нарушава в сърдечните влакна на мястото, където се осъществява връзката между синусите и атриовентрикуларните възли. Тя може да бъде от няколко степени и типове. Това зависи от степента на повреда на тази връзка.

Възстановяване след сърдечна байпас

автор: доктор Бобилева Т.Р.

Хирургична операция чрез сърдечен байпас или аорто-коронарен байпас се използва все по-често. Операцията се извършва при исхемична болест на сърцето, в случай на значително запушване на кръвоносни съдове, които директно захранват сърдечния мускул.

Продължителност на живота след маневриране

автор: доктор Адаменко Е.Н.

Операцията на коронарния байпас е главната стъпка към връщането на пациента към нормален живот. Тази операция има за цел да възстанови нормалната кръвообращение на сърцето, облекчаване на пациента на синдрома на болката, прогнозиране на намаляване на развитието на миокарден инфаркт и увеличаване на продължителността на живота. Въпреки това, тя не може напълно да облекчи пациента на атеросклероза.

Блокада на калценалната сърцевина

автор: доктор Кулагина Ю.В.

Едно от най-честите заболявания на мускулно-скелетната система е калценалната сърцевина. Тази патология се открива при 26% от пациентите на възраст над 40 години, а във възрастовата група над 70 години - вече 88% от пациентите страдат от това заболяване.

Блокада на левия вентрикул на сърцето

автор: доктор Василтов АГ

Сърцевият мускул има специални свойства в сравнение с други органи на човешкото тяло. Едно от тези свойства е проводимостта на импулси, които възникват в специални структури на сърдечната тъкан. Понякога се случва импулсът да не се предава от клетките на сърцето. Такива държави се наричат ​​блокади.

Блокада на десния крак на пакета

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Блокадата на десния пакет от пакета е патологична анормалност в работата на проводната система на сърцето, при която електрическият импулс, който преминава от атриовентрикуларния възел към дясната камера, се забавя или отсъства. Има пълна и частична блокада на десния крак на село Гис.

Пълен блок на левия клон на клончето

автор: доктор Ли В. В.

Пакетът от Него може да бъде описан като колекция от сърдечни клетки, която е разделена на две части (крака): дясната и лявата. Той се намира зад атриовентрикуларния възел. Левият крак има клони, които са свързани с анастомоза. Краката, достигащи миокарда на вентрикулите, се разделят на снопове от водещите сърдечни клетки, наричани също Пуркинови влакна.

Частична блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Subbota AA

Пакетът от Hyis е система, която осигурява подаването на електрически импулс към клетките на сърцето, в резултат на което тези клетки се свиват. Правилната работа на всички структури на пакета на Hyis осигурява организирано намаляване на всички сърдечни клетки, а сърцето се свива като солиден орган.

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

CA-блокада от 1 степен от 2 тип

автор: доктор Subbota AA

Проводимостта през синоатриалната връзка в сърцето може да бъде нарушена по различни причини. Тя може да бъде няколко градуса, всяка от които има различен ефект върху здравето на пациента. Най-леката степен на тази блокада е 1-ва степен. Това е първоначалното и минимално увреждане на проводниковата система в сърцето, а именно нейната синоатриална връзка.

CA-блокада от втора степен от 1ви тип

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Синоатриалната блокада е патология на проводствената система на сърцето, характеризираща се с нарушено проводимост на пулса, преминаващ от синусовия възел към атриума.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания