Гърди на гръдния кош: причини и лечение

автор: доктор Амброзова I.А.

Ако имате натъртване на гърдите си, не го приемайте леко, дори когато не причинява болка. Трябва да се отбележи, че натъртването на гръдния кош или на медицинския език, хематом, изисква специално внимание. Какво представлява натъртване? Това не е нищо друго освен ограничено натрупване на кръв, което се случва в резултат на травма. По правило, натъртване на гръдния кош не е причина за злокачествени или доброкачествени новообразувания, но мониторингът няма да бъде излишен.

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

Повдигане на гърдите преди и след

автор: доктор Ilona Lesnaya

Повдигане на гърдите (мастопексия) е пластична хирургия, чиято цел е да коригира млечната жлеза и да вдигне намалените тъкани.

Протягане на гръдния мускул

автор: доктор Кривега М.С.

В областта на човешката гърда има две мускули с името "гръдния": това са големите гръдни мускули и малките мускули.

Интеркостална невралгия при бременност

автор: доктор Колос ЕВ

Интеркосталната невралгия е синдром на болка, който се среща в областта на преминаването на нервите по интеркосталните пространства поради различни причини.

Болка в гърдите - причини, диагноза и лечение

автор: доктор Ilona Lesnaya

Има много заболявания, при които честото оплакване е болезненост в гърдите с различна локализация. Понякога дори и високо квалифициран лекар е трудно да се разбере откъде идва болката. Болка в проекцията на гръдния кош може да възникне при заболявания на органите на тази локализация, лезии на гръбначния стълб, ребра, хрущяли, мускули на цервикалния участък или раменния пояс. Освен това, болката може да бъде психогенна.

Изтръпване в дясната страна под ребрата

автор: доктор Анджела Аперкоу

Обикновено специфичното локализиране на болката показва проблем във всеки орган, намиращ се в тази област. Следователно, с локализирането на болката в десния хипохондриум, първо трябва да се приеме патологията на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища. В този случай, наличието на други симптоми, придружаващи изтръпване в дясната страна под ребрата, помага да се разбере кой орган развива патологичния процес, който причинява появата на болка.

Ако болката е под лявото ребро

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Болезнените усещания, които се появяват в левия епигастричен регион (т.е. под лявото ребро), могат да имат много причини, свързани както с болестите на гръдните органи, така и с различни заболявания на коремната кухина. Следователно, за да се разреши въпросът за диагнозата и съответно за произхода на болката, е необходимо да се вземе под внимание цялата клинична картина, всички симптоми, които се появяват в агрегата. След като откриете оплакванията, трябва да отидете на преглед, палпация, перкусия и слушане (аусултация) на пациента.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания