Wenhead зърна: причини, признаци и лечение

Автор: Krivega MS доктор

Уен или липома е доброкачествен тумор, който расте от мастната тъкан на места, където има мастна тъкан (това не е само под кожата, където много мечтаят да намалят обема си, но и около някои вътрешни органи). Уен също може да се намира на зърната, понякога симетрично върху двете млечни жлези.

Как да направите пункция на млечната жлеза

автор: доктор Саломикова ЕВ

Пункцията на гърдата е важна диагностика и в същото време медицинска медицинска процедура. Индикации за пробиване са наличието на туморни образувания или кисти в гръдната тъкан, или осезаеми (чрез докосване) или чрез ултразвук.

Пункцията на кистата на гърдата

автор: д-р Кузнецов М.А.

Кръста на гърдата е тънкостенна кухина, пълна с течност.

Когато кистата расте, тя става напрегната и болезнена, защото е пълна с течност. Особено млечните жлези са болезнени в предменструалния период.

След лечението на жена с такъв проблем, нейните млечни жлези започват да се изследват, започвайки с изследване и изследване, след това жената преминава лабораторните изследвания. След това идва редът на инструменталните изследвания: мамография, ултразвук, пункция.

Изпитване на гърдата

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Красотата на една жена не е само тънка фигура, остър ум и привлекателен външен вид. Важна роля в това играе здравето на жените: умственото равновесие, състоянието на вътрешните и външните органи, включително женската гърда. И ако в обществото някои недостатъци в тази част на женското тяло могат да бъдат правилно скрити под дрехите, после сами с огледало и в лекарски кабинет нещо ще се вижда дори с просто око. Как редовно да следите гърдите и да не доведете до тежко заболяване? Ще говорим за това.

Мастопатия с кърмене

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Мастопатията е заболяване, свързано с възпалителен процес в гръдната тъкан. При 90% от рандомизираните жени мастит възниква по време на кърменето и появата на това заболяване може да се появи, независимо от бременността и раждането.
Развитието на лактационен (след раждането) мастит се свързва с лактостаза и микрокредити на зърната.

Широка гърдите при мъжете

автор: лекар Кошен AK

Когато някой пациент идва да посети лекар, той в идеалния случай трябва да определи антропометричните му данни, включително вида на конституцията на дадено лице. Има 3 вида човешка конституция: нормостенична, хиперстенична и астенична. На кои от тях можете да се лекувате много лесно. Принадлежността към видовете конституция се определя от формата на гръдния кош.

Епидермален стафилокок в майчиното мляко

автор: доктор, доктор Andreeva S.G.

Епидермалният стафилокок е бактерия, която обитава човешката кожа (оттам и името) като част от нормална микрофлора. Ние не живеем с всички микроорганизми в състояние на конфронтация. Десетки видове съжителстват с човека, не само без да причиняват вреда, но също така и да участват в поддържането на определен баланс.

Уплътняване в гърдите

автор: доктор Patwakanyan Nana

Консолидацията в гърдата е единичните или множествените формирани възли, копчетата или други промени в млечната жлеза. Може да бъде придружено от болезнени усещания, секрети от зърната, външни промени в гърдите. Уплътненията могат да бъдат както физиологични, така и патологични. Също така може да се наблюдава не само при жените, но и при мъжете и децата.

Изтръпване в дясната страна под ребрата

автор: доктор Анджела Аперкоу

Обикновено специфичното локализиране на болката показва проблем във всеки орган, намиращ се в тази област. Следователно, с локализирането на болката в десния хипохондриум, първо трябва да се приеме патологията на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища. В този случай, наличието на други симптоми, придружаващи изтръпване в дясната страна под ребрата, помага да се разбере кой орган развива патологичния процес, който причинява появата на болка.

Лявата страна боли под реброто

автор: доктор Ли В. В.

Болката е неприятно, понякога болезнено усещане, което може да възникне от комбинация от различни фактори.

Интеркостална невралгия: как да облекчите болката

автор: доктор Маслак АА

Много често, ако има болка в гърдите, преди всичко мислете за сърдечни проблеми и се обърнете към кардиолога. Но не е необичайно въпросът да не е в сърцето, а в интеркосталните нерви, които по някаква причина са компресирани и раздразнени от патологично променена гръбнак или напрегнати мускули.

Ако болката е под лявото ребро

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Болезнените усещания, които се появяват в левия епигастричен регион (т.е. под лявото ребро), могат да имат много причини, свързани както с болестите на гръдните органи, така и с различни заболявания на коремната кухина. Следователно, за да се разреши въпросът за диагнозата и съответно за произхода на болката, е необходимо да се вземе под внимание цялата клинична картина, всички симптоми, които се появяват в агрегата. След като откриете оплакванията, трябва да отидете на преглед, палпация, перкусия и слушане (аусултация) на пациента.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания