Интеркостална невралгия: как да облекчите болката

автор: доктор Маслак АА

Много често, ако има болка в гърдите, преди всичко мислете за сърдечни проблеми и се обърнете към кардиолога. Но не е необичайно въпросът да не е в сърцето, а в интеркосталните нерви, които по някаква причина са компресирани и раздразнени от патологично променена гръбнак или напрегнати мускули.

Колко ребра имат мъж и жена

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Ребрата принадлежат към костния скелет и образуват гръден кош в лицето, който прилича на пресечен конус във форма, със основа, насочена надолу. Пред гръдния кош е образуван от гръдната кост, отпред отстрани и зад дванадесетте двойки ребра и техните хрущяли, зад гръбначния стълб.

Изтръпване в дясната страна под ребрата

автор: доктор Анджела Аперкоу

Обикновено специфичното локализиране на болката показва проблем във всеки орган, намиращ се в тази област. Следователно, с локализирането на болката в десния хипохондриум, първо трябва да се приеме патологията на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища. В този случай, наличието на други симптоми, придружаващи изтръпване в дясната страна под ребрата, помага да се разбере кой орган развива патологичния процес, който причинява появата на болка.

Какво е в дясната страна под ребрата

Автор: доктор Kashirina E.U.

Под ребрата в дясната страна на човешкото тяло са разположени органи - жлъчен мехур, черния дроб, дясната част на диафрагмата, част от червата. За да стане малко по-ясно, какви видове тела са дадени по-долу са техните кратки описания.

Последици от фрактура на носа

автор: доктор Амброзова I.А.

Носът е една от изключителните части на лицето, и в буквалния смисъл на думата. Според специалистите носните фрактури представляват почти 40% от нараняванията на лицето.

Трябва да се отбележи, че човек, който не страда от костна болест, фрактура на носа се дължи на нараняване (борба, падане, инцидент и т.н.), тъй като други причини за назално кървене изискват предпоставки.

Фрактура на пищяла

автор: д-р Кузнецов М.А.

Независимо от факта, че скелетът на краката е по-масивен от горните крайници - нараняванията на долните крайници, по-специално на долния крайник, са доста разпространени сред населението.

Време на синтез на счупвания

Доктор А. Дериушев

Възстановяването на костната цялост зависи от редица както общи, така и редица местни фактори. Сред общите фактори - заслужава си да се спомене възрастта на болния, физическото му и разбира се нервно-душевно състояние, човешката конституция е важна, колко добре функционира неговата ендокринна система, метаболизъм и т.н.

Фрактура на осмо (осмо) ребро

Доктор А.Дерушев

Фрактура на реброто се получава под влиянието на значителна травма в силата и площта, която компресира гръдния кош в определена посока. В този случай деформацията на гръдния кош се развива и в местата с най-големите извивки възниква фрактура на реброто. Обикновено това са предната и задната част на реброто.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания