Лимфаденопатия на медиастината - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: доктор Шайнаго Т.В.

Туморите на медиастинума са неоплазми, които се намират в пространството на гръдната кухина. Неоплазмите могат да бъдат както злокачествени, така и доброкачествени.

Рак на медитамента - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: доктор Шевченко NG

Първо, нека дефинираме в самата концепция - медиистинъм. Това е преди всичко комбинация от органи и тъкани, разположени в пространството между белите дробове и диафрагмата, която е ограничена отдолу. Така възпалителни процеси в медиастинума - медиастинит - трудно диагностициращо и животозастрашаващо състояние. Така че туморът в тази локализация е много страшно състояние.

Прогноза на медиастинален лимфом

автор: онколог Кочарян Елена

Терминът "лимфом" обединява редица онкологични заболявания. Тези тумори засягат лимфната тъкан, която изпълнява защитни функции в тялото. Лимфомите се характеризират с промени във функционирането на лимфната система, разширени лимфни възли, увреждане на органите, поради натрупването на злокачествени лимфоцити в тях.

Широки гърди при жените

автор: доктор Василтов АГ

Още в древни времена е направено определено предположение, според което хората с определени характеристики на структурата на тялото (хабитус или конституция) имат повишен риск от "придобиване" на определени болести.

Окръжност на гръдния кош при мъжете

автор: доктор Gulenko S.V.

Физическото развитие на дадено лице се осъществява в съответствие с определени биологични закони и принципи и отразява във всеки възрастов период нивото на количествени и качествени промени в тялото и неговите функционални възможности. Процесите на растеж и развитие се проявяват неравномерно и зависят от огромен брой външни и вътрешни фактори, чиято основна функция са наследствената и социалната среда.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания