Пункция на кистата на гърдата: цели и техники

автор: доктор Demchenko N.I.

Кистата е формация, чиито стени се състоят от гъста съединителна тъкан и съдържанието може да бъде от различен характер (течност, лигавица, кървава). Размерите на кистите на гърдите могат да варират от няколко милиметра до 3-5 сантиметра. При палпиране кистата се изследва като безболезнена плътна формация с гладки стени и равномерно контури.

Цифломахатом след пункция

автор: доктор Fedorenko NS

Кефалогемата е кръвоизлив, разположен между периоста и плоските кости на новородения череп, който се проявява външно чрез набъбване и усещане за кръвоизлив по кожата на главата в мястото на подуване.

Как да направите пункция на млечната жлеза

автор: доктор Саломикова ЕВ

Пункцията на гърдата е важна диагностика и в същото време медицинска медицинска процедура. Индикации за пробиване са наличието на туморни образувания или кисти в гръдната тъкан, или осезаеми (чрез докосване) или чрез ултразвук.

Пункция на лимфната възли: индикации, диагноза и лечение

автор: ревматолог Kugno GI

Стандартната верига от появата на оплаквания до пробиване изглежда така: болка и подуване на лимфните възли - терапевт - тесен специалист (ОНГ, онколог, специалист по инфекциозни заболявания или ревматолог) - ултразвук на лимфните възли - пункция. Понякога патологията на лимфната възли може да бъде подозирана от зъболекаря по време на изследването на долната челюст.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания