Стафилококи в майчиното мляко

автор: доктор Gulenko S.V.

Често при кърмене има проблем с микробното замърсяване на млякото с условно патогенни микроорганизми. И често причината е златен Staphylococcus aureus.

Лечение на карбукал у дома

автор: доктор Кривега М.С.

Carbuncle е гнойно заболяване, причинено от стафилокок или стрептокок, когато са засегнати няколко съседни космени фоликула и мастните жлези, като гнойното възпаление се разпространява дълбоко, засягащо както кожата, така и подкожната тъкан, а понякога и покривалото на мускулите. Има по-често каррункули един по един (рядко може да има 2-3 на тялото). Тази разлика в началната степен на въглерод от кипене, които са причинени от същите микроби, но върху тялото са в брой на няколко копия.

Възпаление на гърдата при жени

автор: доктор Tatintsyan VA

Възпалението на гърдата или по друг начин мастит е инфекция на жлезистата тъкан на гърдата с проявена болезненост в гърдите и подуване. Гърдата се нагорещява на мястото на възпалението, зачервява се, чувства се горещо. Също често се проявяват мастити, като треска и студени тръпки.

Защо са болки в гърдите?

автор: доктор Шевченко NG

През целия си живот всяка жена преживява много пренареждания на хормоналния фон. И това засяга не само настроението, но и промени в болката, чувствителността, възможността от прояви на редица заболявания.

Кома в гръдния кош

автор: доктор Fedorenko NS

Често лекари с напълно различни специалности се лекуват от пациенти с подобни оплаквания.

Мастопатия с кърмене

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Мастопатията е заболяване, свързано с възпалителен процес в гръдната тъкан. При 90% от рандомизираните жени мастит възниква по време на кърменето и появата на това заболяване може да се появи, независимо от бременността и раждането.
Развитието на лактационен (след раждането) мастит се свързва с лактостаза и микрокредити на зърната.

Уплътняване на гърдите при кърмене

автор: ендокринолог Ryauzova E.A.

Бременността и раждането променят хормоналния фон на женското тяло, подготвяйки го за процеса на хранене на новороденото. В гръдните жлези настъпват големи промени.

Как бързо да пренебрегнете детето от кърменето

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Не е толкова лесно да се вземе решение да се отбие бебето от кърменето.
Кога е възможно да се отбие детето от кърменето? Най-добре е да чакате бебето да се откаже от кърмата, но във всеки случай това може да се случи в различно време.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания