Лапароскопия за поликистозни яйчници

автор: д-р Кузнецов М.А.

Лапароскопията, извършена със синдром на поликистозните яйчници, се извършва за отстраняване на муковисцидоза. Ако диагнозата не е определена, се извършва диагностична лапароскопия, която от своя страна може да продължи и при откриване на кисти в процедурата за отстраняване на кистичните яйчници.

Процедурата за премахване на кисти лапароскопски включва две основни причини: безплодие и корекция на хормоналния фон на жена.

Яйчникови клетки с жълто тяло

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло се отнася до специфичното образуване, което се образува в яйчника, след като е настъпила овулацията, и от яйчника се образува узрял фоликул в маточната кухина. Жълтото тяло се формира точно на мястото на разрушаване на фоликула. Неговата функция е производството на един от двата основни полови хормона, прогестерон, чиято задача е да подготви лигавицата, която обгражда матката отвътре (наречена ендометриум), до бременността. Също така, прогестеронът потиска контрактилната активност на матката, за да не унищожи този живот в утробата. При липсата на прогестерон са свързани случаи на често спонтанни спонтанни аборти или невъзможност да забременеят.

Лапаротомия на овариалната киста

автор: хирург Кузнецов МА

Много от тях задават въпроса: "И каква е лапаротомия на кистата на яйчниците?". Започвайки да покриваме този проблем, трябва незабавно да кажем за неточността на този въпрос, тъй като тези определения не се съчетават един с друг.

В края на краищата, определението за лапаротомия произхожда от гръцките думи lapara belly + tomē, така че това означава изрязване на корема и ако е по-точно предната коремна стена.

Следователно, отговаряйки на този въпрос, може само да се предположи, че тук се предполага резекция на яйчника за кисти на яйчниците, т.е. отстраняване на киста с прилежащата й яйцеклетъчна тъкан.

Паравирусната киста напусна

автор: доктор Мирная Е.В.

Параовариантната киста е обемна формация с кухина, пълна с течност, образувана от епидидимиса. Тази киста не се намира в яйчника, а до нея, в листата на широкия лигамент на матката. Най-често тя е единична и едностранчива.

Paraovarial кисти могат да бъдат намерени главно при жени на възраст 20-40 години.

Жълто тяло на ултразвук

автор: доктор Filonenko AI

Жълтото тяло се образува в яйчника, вместо в фоликула, който е завършил овулацията. Той временно произвежда полови хормони - прогестерон и естроген. Прогестеронът е необходим за поддържане на бременността, особено в началото, когато самата плацента все още не може да произведе необходимото количество от този хормон. Следователно, до 12 седмици, тази работа се извършва от жълто тяло. При ултразвук изглежда нееднородно заоблено жълто образувание с мека консистенция, но хормоналното функциониране на този орган може да бъде диагностицирано само в лабораторията. За целта трябва да бъдат подадени определени тестове.

Съдовата система на жълтото тяло

Амбросова И.А. автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтото тяло временно съществува в женското тяло от желязо, което е един от основните компоненти на яйчника. Това е структурно образуване, което периодично се образува в тялото, след което, след като изпълнява функциите си, то претърпява разпадане.

Процесът на развитие, функциониране и регресия на жълтото тяло се контролира от яйчниците и хипофизната жлеза. Това образование играе важна роля в развитието на бременността, като секретира необходимите за това стероиди и пептиди.

Колко време трае фазата на жълтото тяло?

автор: доктор Слюсарева Л.В.

В зависимост от индивидуалните характеристики на жената, тази фаза продължава от 12 до 16 дни, а това е периодът на зачеването. Всички хора, замислени естествено, започват да преброяват съществуването си точно от този период на менструалния цикъл.

Целият месечен женски цикъл е създаването на оптимални условия за концепцията или образуването на жълтото тяло. Нормалният менструален цикъл е предпоставка за началото на бременността и раждането на здраво бебе.

Липса на жълто тяло

автор: д-р Кузнецов М.А.

Грешките във втората фаза на менструалния цикъл на лутеалната фаза са свързани с дефицит на жълтото тяло или изобщо липсата му. Липсата на жълто тяло провокира недостиг на прогестерон - най-важният компонент на хормоналната система по време на бременност.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания