Съкровище от рана - ние се отнасяме към себе си

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Съкровището обикновено е безцветна течност, която се отделя от малки рани, след което тази течност се превръща в безцветен филм, който затяга раната, а тялото се предпазва от навлизане в малки рани на инфекциозни агенти.

Ранен рана при дете

Автор: доктор Йорданска А.В.

Има няколко причини за появата на мокри рани по кожата на детето, но най-често срещаните са диария и алергични реакции, например дитезис;

Средства за бързо заздравяване на рани

Автор: Krivega MS доктор

Да се ​​каже недвусмислено кое лекарство ще ви помогне бързо да излекува раната във вашия случай, е невъзможно. Всеки човек има своите индивидуални черти, които са генетично предопределени и придобити по време на живота, както и хронични заболявания и лоши навици. Състоянието на имунитета също варира от време на време. Ето защо лекарството, което си спомняте от детството като ефективно, не непременно ви помага бързо да излекувате раните в напреднала възраст.

Крушата на раната

Автор: Амбросова I.A.

В медицинската практика за лечение на рани има два основни метода: лечение под превръзката и лечение без превръзки.

Лечението без превръзка е отворен метод на лечение, при който на раната се образува коричка. Склерата или кората на раната не е нищо повече от образуването на мъртви некротични тъкани, коагулирана кръв и гной.

Нарежете с пръст - лечение и последици

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Какво представлява разрезът на пръста? Струваше ми се малко, което дори не е заслужавало внимание. Но понякога разфасовките са дълбоки, болезнени, кървяха силно.

Рязане в ръцете - симптоми и лечение

автор: доктор Амброзова I.А.

Нарезите се наричат ​​нарушения на целостта на кожата, направени с остър режещ обект. За плитки разфасовки на ръцете е характерно лезията на дермата (кожата) и подкожната мастна тъкан. В този случай лечението не предвижда специални лекарствени процедури.

Мехлем за разфасовки с първа помощ

автор: доктор Краевская Елена

Парасите в нашия живот се случват често. Те са възможни както при възрастни, така и при деца. Можете да помогнете и да ускорите заздравяването на рани у дома. Ето някои препоръки.

Лечение на нарязани рани

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Нарязаните рани са раните, които са били приложени от остри режещи предмети (например нож). Подобен вид рана се характеризира с голямо кръвотечение, болка, отклонение на ръбовете. Кървенето зависи от броя, както и от естеството на повредените кораби.

Счупване на големия пръст

автор: доктор Cazonova O.I.

Сблъсъците на долните крайници с наранявания на краката и глезена са най-често срещаните видове увреждания и представляват голям контингент от пациенти с наранявания. Подходящо често нараняване е натъртване на пръстите на краката, които се появяват самостоятелно или в комбинация с други наранявания: разместване на крака, фрактура на фалангата на пръстите на краката, метатарзални кости или изкълчване на глезенната става.

Силно нараняване на краката

автор: доктор Йорданска А.В.

Струваше ми се, каква дреболия - наранен пръст, който не е ударил поне веднъж? Въпреки това, все още е същото нараняване като натъртвания на други части на тялото, в края на краищата, след синини, и дори силни, става невъзможно, не само да отида, но дори и да се движи повреден пръст. И колко сериозни са жертвите на тази ситуация? Като правило, след натъртване на пръстите на краката, въпреки болката и други възможни симптоми, човек се връща към прекъснатите си синини.

Дислокация на големия пръст

автор: травматолог-ортопед Конев К.В.

За да разберем как се случва това и как се лекува разместването на палеца на крака, първо трябва да се докоснем до неговата структура. Костната база на големия (пръв) пръст е две малки кости - фаланги, които се съединяват на крака до първата метатарзална кост. Това съединение е кръстено с имената на костите, които го образуват - първата метатарско-фалангеална става.

Как да премахнете вратите

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Вътрешният гвоздей представлява задълбочаващо се или действително присъствие на един ръб или на двата ръба на нокътя в тъканните тъкани около нокътя. Най-често това се случва с страничния (външен) ръб на нокътя близо до първия пръст на крака. Това води до това състояние на използване на здрави обувки и неправилно лечение на ноктите (прекалено дълбоко рязане на краищата на ноктите). Съществува обаче мнение, че основата на това заболяване може да бъде вродена характеристика на посоката на растежа на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания