Силно нараняване на краката

автор: доктор Йорданска А.В.

Струваше ми се, каква дреболия - наранен пръст, който не е ударил поне веднъж? Въпреки това, все още е същото нараняване като натъртвания на други части на тялото, в края на краищата, след синини, и дори силни, става невъзможно, не само да отида, но дори и да се движи повреден пръст. И колко сериозни са жертвите на тази ситуация? Като правило, след натъртване на пръстите на краката, въпреки болката и други възможни симптоми, човек се връща към прекъснатите си синини.

Дълбоко изрязване на пръста

автор: доктор Амброзова I.А.

Понякога се случва, че когато работите с нож, той не отива към мястото, където се насочва, но оставя дълбокия си ръб на пръста. Трябва да се отбележи, че пръстите не притежават жизненоважни кръвоносни съдове и следователно не е необходимо да се пресичат.

За да се намали загубата на кръв, раната може да се повдигне.

При разрязване на пръст не се препоръчва да я поставите под поток от течаща вода, тъй като това може да затрудни спирането на кървенето и понякога да причини инфекция.

Дислокация на големия пръст

автор: травматолог-ортопед Конев К.В.

За да разберем как се случва това и как се лекува разместването на палеца на крака, първо трябва да се докоснем до неговата структура. Костната база на големия (пръв) пръст е две малки кости - фаланги, които се съединяват на крака до първата метатарзална кост. Това съединение е кръстено с имената на костите, които го образуват - първата метатарско-фалангеална става.

Нарежете с пръст - лечение и последици

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Какво представлява разрезът на пръста? Струваше ми се малко, което дори не е заслужавало внимание. Но понякога разфасовките са дълбоки, болезнени, кървяха силно.

Натъртването на ноктите

автор: доктор Канева А.Н.

Всеки от нас по време на живота, въпреки че е получил лесна травма на пръстите на краката или краката. Счупвания и натъртвания на пръстите, падащите тежки и не много предмети върху тях не са толкова редки. Най-обидната последица от такива наранявания е появата на синина под нокътя, която изобщо не е приятна и понякога плаши окото.

Натъртване на ноктите на ръка

автор: доктор Амброзова I.А.

Натъртеният гвоздей на ръката е неудобство, което почти всеки от нас може да срещне в ежедневието. Такава травма може да бъде постигната чрез набиване на ноктите с врати или притискане с нещо тежко. Има много ситуации, при които има вероятност от нараняване и всички те просто не са наистина изброени, също като предотвратяване на вероятността от нараняване със сто процента. Ето защо трябва да знаете методите на първа помощ за увреден нокът за бързото и безболезнено възстановяване.

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Натъртване на ноктите на крака

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Най-лесният начин да получите натъртвания нокът е да изхвърлите тежък предмет върху крака си, да се препъвате по нещо твърдо, да притискате пръста си на вратата. Можете да стъпите на крака, безуспешно да се присъедините към топката, да играете футбол.

Симптомите на нараняване на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания