Рак на медитамента - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: доктор Шевченко NG

Първо, нека дефинираме в самата концепция - медиистинъм. Това е преди всичко комбинация от органи и тъкани, разположени в пространството между белите дробове и диафрагмата, която е ограничена отдолу. Така възпалителни процеси в медиастинума - медиастинит - трудно диагностициращо и животозастрашаващо състояние. Така че туморът в тази локализация е много страшно състояние.

Максимална андрогенна блокада

автор: доктор Антонова А.Ю.

Максималната андрогенна блокада е един от начините за лечение на рак на простатата. Това заболяване е тумор, който се развива под влияние на мъжките полови хормони - андрогени (тестостерон).

Прогноза на медиастинален лимфом

автор: онколог Кочарян Елена

Терминът "лимфом" обединява редица онкологични заболявания. Тези тумори засягат лимфната тъкан, която изпълнява защитни функции в тялото. Лимфомите се характеризират с промени във функционирането на лимфната система, разширени лимфни възли, увреждане на органите, поради натрупването на злокачествени лимфоцити в тях.

Синдром на туморен лизис

автор: онколог Кочарян Елена

На прост език синдромът на туморен лизис е всъщност дезинтегрирането на раковите клетки, много бързо разпадане. Лизирането на тумора е отговорът на онкологичния фокус върху ефективното използване на химиотерапия.

На колко разстояние е плеврата от околните органи

автор: доктор САМОИЛОВА МА

Плеврата е черупка, която постави от едната страна дробовете (висцерални или вътрешни), а от друга страна вътрешната стена на гръдната кухина (патриетална или външна). Между тях се образува пространство, подобно на процеп, при което обикновено има плеврален флуид, който служи за намаляване на триенето между два плеврални листа по време на дихателните движения на белите дробове.

Възпаление на плеврата - причини, симптоми, диагноза и лечение

автор: д-р Сапланов КН

Плеврата е обвивка, обливаща повърхността на белите дробове от едната страна, а от друга страна, облицоване на гръдния кош от вътрешната страна. В резултат на това между листата на плеврата не се образува голяма кухина, която обикновено не съдържа голямо количество плеврална течност, която смазва повърхността на плеврата по време на движенията на белите дробове.

Плевритетът се нарича възпаление на плеврата. На повърхността му се образуват отлагания на фибрин и в неговата кухина се натрупва възпалителна течност (ексудат).

На каква дълбочина е плеврата

автор: доктор Tyutyunnik DM

Под такава концепция като плеврата се има предвид тънка серозна мембрана, която покрива всеки белодроб - обикновено се нарича висцерална плевра) и облицовка на стените на плевралната кухина на белите дробове (пареалната плевра). Плеврата има най-фината основа на съединителната тъкан, която е покрита с плосък епител (мезотелиум) и се намира на основната мембрана.

Техника на плевралната пункция

автор: д-р Сапланов КН

Плевралната кухина е пространството между вътрешната и външната плевра. Вътрешният лист на плеврата покрива белите дробове, а външният от вътрешната страна облича гръдния кош. Обикновено в плевралната кухина има малко количество течност, необходимо за смазване по време на движението на белите дробове по време на дишането.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания