Цист на левия бъбрек

автор: лекар-трансфузиолог Кузнецов М.А.

Кистата е аномалия на бъбрека, която се характеризира с наличието на изолирана кухина или множество кухини с течно съдържание. Съдържанието на кистата е серозно (най-често), хеморагично (със следи от кръв). Ако кистата в бъбреците е една, тя се нарича самотен, ако лезията се характеризира с образуване на множество кисти - това е мултицистоза на бъбреците (тя може да бъде едностранна и двустранна).

Лакунарна киста на алкохол

автор: доктор Василтов АГ

Кистата се отнася до кухини, които съдържат течност. Кистата на ликворная е форма на кухини в мозъка, разположена между структурите на мозъка и медуларните мембрани. Много често подобни формирования се срещат при хора, според изследването около 4% от населението страда от тази патология, повечето от тях са мъжки.

Лутеална овариална киста

автор: доктор Stryuk ON

Лутеалната киста на яйчника или просто киста на жълтото тяло е кухина в структурата на яйчника, напълнена с течност, образувана на мястото, където фоликулът избухва, рядко със следа от кръв.

Цистна плацента по време на бременност - симптоми и лечение

автор: доктор Бобилева Т.Р.

Плацентата е уникален ембрионален орган, който се развива в тялото на бременна жена, чието пълно образуване завършва само с 15-16 седмици от бременността. Без участието й храненето и дишането на плода би било невъзможно.

Как бързо да пренебрегнете детето от кърменето

автор: педиатър Shainoga Т.В.

Не е толкова лесно да се вземе решение да се отбие бебето от кърменето.
Кога е възможно да се отбие детето от кърменето? Най-добре е да чакате бебето да се откаже от кърмата, но във всеки случай това може да се случи в различно време.

Аденом на гърдата

автор: гинеколог Vakulenko AG

Всеки отдавна е знаел, че аденомът е тумор и доброкачествен. Най-честата причина за аденома на гърдата е хормонална недостатъчност. И за да бъдем по-точни, балансът на естроген е нарушен.

Широка гърдите при мъжете

автор: лекар Кошен AK

Когато някой пациент идва да посети лекар, той в идеалния случай трябва да определи антропометричните му данни, включително вида на конституцията на дадено лице. Има 3 вида човешка конституция: нормостенична, хиперстенична и астенична. На кои от тях можете да се лекувате много лесно. Принадлежността към видовете конституция се определя от формата на гръдния кош.

Гърди на гръдния кош: причини и лечение

автор: доктор Амброзова I.А.

Ако имате натъртване на гърдите си, не го приемайте леко, дори когато не причинява болка. Трябва да се отбележи, че натъртването на гръдния кош или на медицинския език, хематом, изисква специално внимание. Какво представлява натъртване? Това не е нищо друго освен ограничено натрупване на кръв, което се случва в резултат на травма. По правило, натъртване на гръдния кош не е причина за злокачествени или доброкачествени новообразувания, но мониторингът няма да бъде излишен.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания