Как да определите киста на яйчниците

автор: д-р Детков В.А.

Кистата на яйчниците е формация с флуидно включване, разположено в дебелината или на повърхността на яйчника.
Тази обща дефиниция говори само за общите принципи на структурата. Но това не означава, че кистите имат общ произход.

Малко жълто тяло

автор: гинеколог Амброзова IA

От училищния ден всеки знае, че всеки месец жена на репродуктивна възраст има период, през който може да настъпи бременност. Този път, когато една яйцеклетка, която е способна да наторява, напуска узрелия фоликул във фалопиевата тръба, се нарича овулация.

Разрушаване на кистата на жълтото тяло

автор: гинеколог Амброзова IA

Цистът на жълтото тяло на яйчниците най-често е напълно безопасен за жена. Има обаче случаи, когато възникват усложнения по време на формирането на такова образование. Това се случва при ненормално развитие на жълтото тяло на тялото, което оказва неблагоприятно влияние върху здравето на пациента.

Какво прави жълтото тяло в яйчника

автор: доктор Глушченко Анатоли

Целият ни живот е обект на периодични промени. Ден следват нощта, студ, радост - тъга, раждане - смърт. И всички те имат собствено дълбоко значение, физическо или биологическо оправдание.

Цист на междинно платно на мозъка

автор: доктор Sinyukova Т.В.

Във връзка с широкото прилагане на диагностичните методи, а именно MRI (магнитно-резонансното изобразяване) на мозъка, изследваните започнаха да се срещат доста често със заключенията, които се отнасят до киста на междинно платно на мозъка. Естествено липсата на информация и ужасяващото име предизвикват предпазливост и страх за физическото им благосъстояние. Има легитимни въпроси. Какво е това? Дали това е сериозно заболяване? Какво да правим с него и как да го лекуваме? Тази статия е посветена на отговорите на тези въпроси.

Какво представлява кистата и как да се лекува?

автор: доктор Кочечкова Олга

Със сигурност много хора са чували в кабинета на лекаря такава диагноза като киста. Тя може да бъде изказана от редица разнообразни специалисти от гинеколог до зъболекар. Какво представлява кистата и как да реагираме на подобна диагноза? За начало добрата новина е, че кистата е доброкачествено същество, което може да бъде лекувано доста лесно. Но, разбира се, нека всичко върви от само себе си и се надявайте за момент, защото това може да доведе до зачервяване или разрушаване на муковисцидоза, което ще доведе до много по-сериозни последици. Да видим какво е кистата, къде падна на главата ни и как да се отървем от нея?

Цист от придатък на десния тестис

автор: доктор Маслак АА

Мъжете са по-малко склонни да посещават лекари, отколкото жени. Те се обръщат само когато не се справят с проблема или ако пряко докосват сексуалната им сфера. Обичайната възраст на първото посещение при уролог е след 50 години. През този период повечето мъже имат проблеми като простатен аденом или хроничен простатит.

Функционална киста на левия яйчник

автор: д-р Кузнецов М.А.

Групата от доброкачествени туморни образувания на яйчниците включва функционални и органични кисти. Кистата се нарича функционална, защото се формира поради нарушение на функцията на яйчниците, в резултат на хормонален дисбаланс.

Кистозно жълто тяло в яйчника

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло в яйчника е необходимо, за да може една жена да забременее. За да направите това, след като фоликулът (специална кухина) в яйцеклетката оставя напълно узряло и готова за оплождане яйцеклетка (този процес се нарича овулация), клетките на стената на фоликулите започват да образуват жълто тяло. В някои случаи в ановулаторните цикли жълтото тяло се образува в крайния фоликул през втората половина на менструалния цикъл, без отделянето на яйцето от кухината му.

Цист на жълтото тяло на десния яйчник

автор: доктор Анджела Аперкоу

Образуването на патологична кухина с течно или полутвърдно съдържание в дясната яйцеклетка на мястото на изгорелия фоликул е киста на жълтото тяло на десния яйчник (или по друг начин, лутеалната киста). Заедно с фоликулярната киста се образува група от функционални кисти на яйчниците, които са най-често срещаните видове кисти на яйчниците.

Везикулярна резекция на яйчниците

автор: доктор Patwakanyan Nana

Един от най-ефективните начини за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (PCV) е клинната резекция на яйчниците. Синдром на PKJ е наследствено заболяване, по време на което се нарушава хормоналното равновесие и броят на мъжките хормони се увеличава в женското тяло.

Жълта тяло с кръвотечение

Амбросова И.А. автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтата киста на тялото е доброкачествена неоплазма, образувана от овулирания фоликул. Жълтеникавото съдържание на фоликуларните гранулатни клетки, което възниква на мястото на разкъсващия везикул на Грааф или фоликула, се нарича жълто тяло.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания