Кистозно жълто тяло в яйчника

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло в яйчника е необходимо, за да може една жена да забременее. За да направите това, след като фоликулът (специална кухина) в яйцеклетката оставя напълно узряло и готова за оплождане яйцеклетка (този процес се нарича овулация), клетките на стената на фоликулите започват да образуват жълто тяло. В някои случаи в ановулаторните цикли жълтото тяло се образува в крайния фоликул през втората половина на менструалния цикъл, без отделянето на яйцето от кухината му.

Операция за отстраняване на кисти на яйчниците

автор: доктор Мирная Е.В.

Кисти в яйчниците се срещат при много жени по време на преминаването на ултразвук. Те са различни по размер и произход. Лечението на всеки киста лекар обикновено започва с консервативни методи. Някои видове кисти успешно изчезват след курса на лечение с хормонални лекарства в комбинация с други методи на лечение. Само кисти, които достигат до голям размер и не се поддават на консервативно лечение, действат.

Лапароскопия на овариалната киста

автор: доктор Sholenkina О.Н.

През последните десетилетия броят на хората с хронични заболявания се е увеличил, продължителността на живота и оцеляването са се променили с някои почти фатални патологии. Хубаво е да чуя, че лекарството не стои неподвижно. Прогресията в диагностиката и лечението е, че сега е възможно да се изложи и лекува, или поне да се постигне дълбока ремисия на много заболявания. Но как е с вече известни по отношение на диагностичните проблеми? Например кистата на яйчниците беше диагностицирана перфектно чрез ултразвук. Какви постижения в науката донесоха третирането на този процес на ново ниво? Това е просто, но нека да започнем по ред.

Паравирусната киста напусна

автор: доктор Мирная Е.В.

Параовариантната киста е обемна формация с кухина, пълна с течност, образувана от епидидимиса. Тази киста не се намира в яйчника, а до нея, в листата на широкия лигамент на матката. Най-често тя е единична и едностранчива.

Paraovarial кисти могат да бъдат намерени главно при жени на възраст 20-40 години.

Жълто тяло 16, 17, 18 или 19 мм - каква е разликата?

автор: гинеколог Амброзова IA

За успешна бременност, за съжаление, само успешното оплождане на яйцеклетките не е достатъчно. На този етап основната роля се възлага на жълтото тяло, което произвежда хормони, които са жизненоважни за имплантирането на феталното яйце в маточната кухина и нейното по-нататъшно развитие.

При ултразвук не може да се види жълтото тяло

автор: д-р Кузнецов М.А.

Женският менструален цикъл заема особена роля в живота на човечеството, а именно в основния. Структурата на образуването на жълтото тяло е неразривно свързана с периода на менструалния цикъл, а по-късно и при участието в създаването на нов живот. Комбинацията от нервната система и ендокринната система взаимно се контролират.

Хипофункция на жълтото тяло по време на бременност

гинеколог Амбросова И.А. автор: гинеколог Амброзова IA

Според тъжната статистика хипофункция на жълтото тяло по време на бременност се наблюдава при почти 47% от жените и много често причинява спонтанен аборт в най-ранните периоди на бременност.

Яйчникови клетки с жълто тяло

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло се отнася до специфичното образуване, което се образува в яйчника, след като е настъпила овулацията, и от яйчника се образува узрял фоликул в маточната кухина. Жълтото тяло се формира точно на мястото на разрушаване на фоликула. Неговата функция е производството на един от двата основни полови хормона, прогестерон, чиято задача е да подготви лигавицата, която обгражда матката отвътре (наречена ендометриум), до бременността. Също така, прогестеронът потиска контрактилната активност на матката, за да не унищожи този живот в утробата. При липсата на прогестерон са свързани случаи на често спонтанни спонтанни аборти или невъзможност да забременеят.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания