Отстраняване на жлъчния мехур чрез лапароскопия

автор: д-р Кузнецов М.А.

Холецистектомията или отстраняването на жлъчния мехур е честа операция, извършена по различни причини. На първо място, жлъчните камъни, които се натрупват при хроничен скелетен холецистит.

Жлъчните камъни се появяват поради нарушение на метаболизма на холестерола, жлъчните пигменти и жлъчните киселини. Те могат да запушат изходящия поток в самия жлъчен мехур, да се залепят в каналите и да причинят възпаление на стените на жлъчния мехур.

Лапароскопия на маточни фиброми

автор: доктор Колос ЕВ

Миома на матката е доброкачествена неоплазма на нодуларната форма, състояща се от мускулна или серозна тъкан. Разположена във връзка с анатомичните части на органа може да бъде върху шията, извивката или тялото на матката, а по отношение на слоевете - субмукозен (под лигавичния слой), вътре в мускулния слой и подсерозумно (под серозната мембрана на органа).

Последици от лапароскопията при бременни жени и миоктоктомия

автор: д-р Кузнецов М.А.

Както при всяка друга операция, лапароскопията има своите последици и усложнения. Въпреки факта, че лапароскопията се отнася до минимално инвазивна хирургия, тя се характеризира със същите проблеми като при нормална операция. В зависимост от вида лапароскопия, неговите ефекти са типични.

Спайк след лапароскопия

автор: д-р Кузнецов М.А.

Адхезивното заболяване е състояние, при което тъканите на съединителната тъкан се образуват между вътрешните органи на коремната кухина. Лепливостта на заболяването може да се развие по различни причини, включително при лапароскопия, особено когато не е само от диагностичен характер.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания