Панаритум на крака

Автор: хирург Юревич В. В.

Панаритиумът е гнойно възпалително заболяване на тъканите на пръста. Panaritium е доста общо гнойно хирургично заболяване, което се практикува предимно от общопрактикуващи лекари в поликлиника или в тежки случаи в болницата.

Panaritium пръстите на краката

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Панаритумът е остър гноен възпаление на тъканите на пръста. Това се случва най-често в резултат на леки наранявания на пръстите в дома или на работното място, в резултат на бръчки или микро наранявания при педикюр. Предразполагащите фактори са захарен диабет и хронични нарушения на кръвообращението. Има няколко типа панарий. Обмислете ги в следния ред:

Натъртване на ноктите на крака

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Най-лесният начин да получите натъртвания нокът е да изхвърлите тежък предмет върху крака си, да се препъвате по нещо твърдо, да притискате пръста си на вратата. Можете да стъпите на крака, безуспешно да се присъедините към топката, да играете футбол.

Симптомите на нараняване на ноктите.

Натъртване на ноктите на ръка

автор: доктор Амброзова I.А.

Натъртеният гвоздей на ръката е неудобство, което почти всеки от нас може да срещне в ежедневието. Такава травма може да бъде постигната чрез набиване на ноктите с врати или притискане с нещо тежко. Има много ситуации, при които има вероятност от нараняване и всички те просто не са наистина изброени, също като предотвратяване на вероятността от нараняване със сто процента. Ето защо трябва да знаете методите на първа помощ за увреден нокът за бързото и безболезнено възстановяване.

Натъртването на ноктите

автор: доктор Канева А.Н.

Всеки от нас по време на живота, въпреки че е получил лесна травма на пръстите на краката или краката. Счупвания и натъртвания на пръстите, падащите тежки и не много предмети върху тях не са толкова редки. Най-обидната последица от такива наранявания е появата на синина под нокътя, която изобщо не е приятна и понякога плаши окото.

Работа с вкопани нокти

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Вътрешният гвоздей е доста обща патология, която се случва в амбулаторната хирургическа практика, която изисква незабавна хирургична намеса. Най-често причината за развитието на това състояние е нараняване, стегнато и неправилно подбрани обувки. Премахването на вмъкнат нокът не е гаранция, че този проблем няма да се повтори. Много хора не знаят как да премахнат вкочанен нокът .


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания