Контузия на сакрума - симптоми, последствия и лечение

Автор: Амбросова I.A.

В травматологичната практика такова състояние като натъртване на сакрума и кокцикса е доста често срещано. Това обикновено се случва поради падане на глутеалния участък или след като удря около някакъв изпъкнал предмет.

Трябва да се отбележи, че при започване на преглед на пациента специалистът трябва преди всичко да изключи наранявания на гръбначния стълб и ретроперитонеалните органи.

Силно натъртване на пръста

Автор: доктор Cazonova O.I.

Натъртване е механично увреждане на тъканите и органите без значителни смущения в затворената им структура, което се проявява в резултат на падане или в резултат на кратко, директно, силно и краткосрочно въздействие върху повърхността на тялото с тъп обект. Това води до увреждане на малките лимфни и кръвоносни съдове в меките тъкани, често с тяхното раздробяване, но без да се компрометира целостта на кожата в лезията.

Как да излекувате травмата на крака

автор: доктор Кривега М.С.

Нашите крака не само изпълняват огромен товар всеки ден, повдигат и се движат и с теглото на цялото тяло и повече с други предмети в товара. Тези лоши долни крайници са по-податливи на травма, при които е важно да се осигури правилна помощ във времето, така че да нямате последствия за останалата част от живота си.

Контузия на ребрата: симптоми, диагноза и лечение

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Ако сравняваме синините на ребрата с различни други наранявания и наранявания по крайбрежието, по-специално със счупени ребра, тогава натъртването на ребрата се характеризира с най-малка степен на последствия. Дори интеркосталната невралгия, разтягането на мускулите се придружава от синдром на по-слаба болка и води до по-малко мъчения, отколкото до натъртване.

Натъртването не трае дълго

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Всички хора от време на време страдат от синини. Със сигурност в детството, когато животът кипи и бие над ръба, тези белези постоянно "украсяват" тялото ви. Но минаха само няколко дни и дори не остана следи от натъртване. Дали това е сега. С възрастта, натъртвания отиват по-бавно. Натъртването, което не трае дълго време, често се превръща в истински проблем.

Натъртвания - причини и съвети

автор: доктор Filonenko AI

Кръгът е отлично средство за отслабване, много е лесен за употреба, но, както всяка процедура, има принципи и тънкости. Тези, които искат да започнат да въртят обръча според всички правила, не трябва да забравяме, че всъщност загубата на тегло с помощта на хъла-хоп без диета и друго обучение е просто невъзможно. Плюс това, обръчът е, че помага за укрепване на мускулите в корема и кръста. Ето защо, за онези, които искат тънка и стегната талия, обръчът е просто перфектен. Класовете с hula-hoop са доста прости и са познати на много от нас още от детството. Завъртането на обръча не е трудно и забавно, но има някои недостатъци, например при голям брой хора след тренировка, особено при първите, се формират натъртвания (натъртвания).

Ако има натъртвания върху тялото

автор: доктор по бърза помощ Бюренкова НВ

Защо има натъртвания върху тялото. Най-честата причина е състояние като хеморагична диатеза. Това е голяма група заболявания на кръвната система, в които има повишена склонност към кървене. Тези заболявания се различават по механизма на развитие, причините за развитието, методите за диагностициране и лечение. Но основният симптом, който ги обединява, е повишеното кървене.

Мръсотия от халюша - третираме се у дома

автор: доктор Кривега М.С.

Hula-hoop е гимнастически обръч, който може лесно да се купи от всеки спортен магазин. И ако по-рано такива обръчи бяха от два вида - алуминий (по-тежък) и пластмаса, сега са изобретени много различни видове: с шипове, с топки, с различни тегловни средства. И всички те, с редовна и дългосрочна употреба, наистина помагат да отслабнете и да си възвърнете кръста, при условие, че не постоянно нападате хладилника, а напротив, програмирате се да получите положителни резултати.

Мехлем при разтягане на мускулите

автор: доктор Cazonova O.I.

Разтягането на мускулите и връзката на ставите е доста често срещано нараняване, което се улеснява от физически стрес, небрежност, бързина, обичайна липса на внимание в ежедневието, зимен лед, спорт и много други фактори.

Тогава да обработиш гнойна рана

Трябва ли да обърна внимание на малки рани или драскотини? Помислете малко! Но това мнение не е вярно. Раната е нарушение на обвивката на кожата или лигавицата. Много често пиогенните бактерии навлизат в раната, повечето от които живеят на повърхността на кожата и започва да гние.

Мази с проктит

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Proctitis - е възпалителен процес, който засяга главно лигавицата на ректума. Proctitis са остри, субакутни и хронични. С такива заболявания като парапроктит, хемороиди, ректален рак, ректални полипи, вагинит, цистит, простатит, проктит могат да бъдат вторично заболяване.

Мехлем с навяхване

автор: доктор Руденко М.Г.

В случаите, когато натоварването, приложено върху лигаментния апарат, превишава границата на неговата еластичност, се появяват разтягане и разкъсване на връзките. Функцията на сухожилията е да укрепва ставата, осигурявайки едно движение и ограничавайки другите. Ето защо, при липса на адекватно и своевременно лечение, се развива нестабилността на ставата. Особено опасни са случаите на нестабилност на ставите на гръбначния стълб, когато нервните корени, напускащи гръбначния мозък, могат да бъдат притиснати.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания