Прогноза на болестта на Паркинсон

автор: доктор Макаренкова T.Yu.

Болестта на Паркинсон е постоянно прогресиращо заболяване на централната нервна система с невродегенеративна природа, която има хроничен ход. При тази болест мозъчните клетки не произвеждат или произвеждат в малки количества допамин - невротрансмитер, който осигурява нормална жизнена активност на невроните в човешкия мозък. При отсъствието на допамин, невроните на мозъка нарушават жизнените си функции и впоследствие умират, което води до проявяване на характерни клинични симптоми.

LFK с болестта на Паркинсон

автор: доктор Stryuk ON

Болестта на Паркинсон, наричана още парализа на тремор, е хронична неизбежно прогресираща болест, която се появява по-често на възраст 45-70 години и има наследствен характер в 30% от случаите.

Нови лечения за болестта на Паркинсон

автор: д-р Детков В.А.

Болестта на Паркинсон е хронично прогресивно заболяване на нервната система.
Тя се основава на смъртта на невроните на определени части на централната нервна система. На първо място, това се отнася до най-важните центрове на екстрапирамидната система (черно вещество) и крайния мозък (бледо сфера). В резултат на разрушаването на нервните клетки нивото на допамина намалява. Това намалява функционирането на проверяващите неврони (за тях допаминът е главният предавател на нервния импулс); нормалното регулиране на мускулите е нарушено. А също и нормалното равновесие между допамин и холин зависими неврони се нарушава. Последните увеличават дейността си.

Лекарства за болестта на Паркинсон

автор: доктор Tyutyunnik DM

Болестта на Паркинсон обикновено се нарича хронично заболяване, характерно за хората в напреднала възраст. Болестта се проявява във връзка с унищожаването и смъртта на невроните на средния мозък и други части на централната нервна система.

Дали болестта на Паркинсон е лекувана?

автор: доктор Краевская Елена

Паркинсонизмът е група от хронични заболявания, свързани с разрушаване на мозъка и гръбначния мозък. И преди да говорим за лечение, нека да разгледаме причините за болестта за симптомите и диагнозата.

Препарати за лечение на болестта на Паркинсон

автор: д-р Кузнецов М.А.

Преди да говорите за лечението на въпросната болест, разберете какво е то.

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване, което най-често засяга възрастните хора. Това заболяване се причинява от прогресивно разрушаване, както и от смъртта на мозъчните нервни клетки, които използват една химическа субстанция като допамин като предавател на информация един на друг.

Първите признаци на болестта на Паркинсон

автор: доктор Cazonova O.I.

Болестта на Паркинсон е хронично, прогресивно протичащо невродегенеративно заболяване на мозъка, свързано с увреждането на областите на средния мозък, които са отговорни за инициирането на доброволните движения, тяхната координация и гладкост.

Феноменът "Волф-Паркинсон-Бял"

автор: доктор Михайловская Оксана

Улф-Паркинсон-Уайт синдром е състояние, характеризиращо се с преждевременно съкращение на една от вентрикулите на сърцето, склонност към суправентрикуларна тахикардия (бърза сърдечна честота) и появата на предсърдно мъждене и трептене. Това се дължи на факта, че в сърцето има допълнителни греди за проводимост на нервите, които могат директно да предизвикват възбуждане от атриума към вентрикули.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания