Лечение на гнойни рани

Гнойната рана се характеризира с наличие на гной, тъканна некроза, развитието на микроби, оток на тъканите, абсорбция на токсини. Принципите на лечение на гнойните рани се основават на учението за процесите, протичащи в раната по време на нейното зарастване, и условията, които насърчават възстановяването. Задачи на лечение: отстраняване на гной и некротични тъкани; намаляване на отока и ексудацията; контрол на микроорганизмите.

А за лечение на гнойни рани

Rana - механично увреждане на тъканите с нарушаване на тяхната цялост. Доказано е, че за развитието на инфекция в раната е необходимо да има 105-106 микробни тела на 1 грам тъкан. Това е така нареченото "критично" ниво на бактериално замърсяване. Но "критичното" ниво може да е ниско. Сега се смята, че всяка случайна рана е бактериално замърсена или заразена.

Маз за бързо излекуване на рани

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Така че животът ни е подреден, че от ранна детска възраст трябва да се изправим с такъв проблем като раните. Това е естествено, защото е почти невъзможно да се избегнат наранявания. Естествено, желанието ни да се отървем от тези рани възможно най-бързо. В тази връзка е необходимо да се говори достатъчно подробно как да се справим с проблема с раните, какви препарати и мазила съществуват и какво се препоръчва да се използва.

Лечение на рани и ожулвания

Автор: Kamneva A.N.

Каква е първата помощ при драскотини, абразии и рани?

Доста често децата и възрастните увреждат меките тъкани и нарушават целостта на кожата под формата на рани, ожулвания и драскотини. Ето защо е много важно всеки човек да знае какво е първа помощ в случай на драскотини, ожулвания и рани

Първа помощ с абразия на крака

автор: д-р Кузнецов М.А.

Вероятно пашата и драскотините са една от най-честите кожни лезии, които са напълно безобидни за живота и преминават почти "сами" (поне така изглежда на пръв поглед). В тази статия ще разгледаме въпросите за абразията, какви са техните характеристики, когато се появяват по краката, а също така ще се съсредоточим върху някои аспекти на лечението.

Антибиотици за гнойни рани

Автор: доктор Кузнецов МА

Тялото ни е сложна биологична система с огромен потенциал за самолечение, включително изцеление на рани. В това отношение основната задача при лечението на гнойни рани е да се използват лекарствени препарати в зависимост от етапа на процеса.

Как да извадите гной от рана

Автор: хирург Юревич В. В.

От всички видове възпаление, които се появяват в човешкото тяло, гнойното възпаление правомерно се смята за едно от най-трудните и потенциално опасни както за здравето, така и за живота. Тежестта на хода на всеки гноен процес зависи преди всичко от такива фактори като местонахождението на абсцеса, разпространението му, състоянието на човешкото тяло, неговия имунитет, възрастта, наличието на съпътстващи заболявания и много други.

Гноен атером: причини и минимално инвазивно лечение

автор: доктор Alafinov V.D.

Гнойната атерома е остра микробна възпаление на съдържанието на запечатана и опъната мастна кожна жлеза. Маслените жлези се намират в дебелината на кожата и са в непосредствена близост до космените фоликули. Тези жлези произвеждат мазна мазнина за косата и кожата. При запушване на отделителните канали могат да се образуват кисти - торбички, пълни с маслена мастна маса. На всички места, където косата расте и има мастни жлези, могат да се образуват атероми. Най-често се появяват в областта на главата, лицето, гърба, врата, гениталиите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания