Лечение на карбукал у дома

автор: доктор Кривега М.С.

Carbuncle е гнойно заболяване, причинено от стафилокок или стрептокок, когато са засегнати няколко съседни космени фоликула и мастните жлези, като гнойното възпаление се разпространява дълбоко, засягащо както кожата, така и подкожната тъкан, а понякога и покривалото на мускулите. Има по-често каррункули един по един (рядко може да има 2-3 на тялото). Тази разлика в началната степен на въглерод от кипене, които са причинени от същите микроби, но върху тялото са в брой на няколко копия.

Раната беше излекувана - работим правилно

Автор: Амбросова I.A.

Преди да разберем как да се лекуваме ранените рани, ще се опитаме да разберем кои рани могат да бъдат застрашени от гной.

Рискованата група включва рани, на които са паднали пръст, мръсотия, остатъци от дрехи и т.н. Те много бързо се заразяват поради факта, че създават всички условия за развитието на пиогенни процеси. Следователно, почти всяка необработена рана може да се възпали.

Антибиотици за гнойни рани

Автор: доктор Кузнецов МА

Тялото ни е сложна биологична система с огромен потенциал за самолечение, включително изцеление на рани. В това отношение основната задача при лечението на гнойни рани е да се използват лекарствени препарати в зависимост от етапа на процеса.

Флегмон от мека тъкан

автор: д-р Сапланов КН

Флегмонът е тежка форма на гноен възпалителен процес. За флегмонът се характеризира с неограничено разпространение на гнойна инфекция в междуклетъчното пространство.

Флегмонът се причинява не само от пиогенни бактерии (причинявайки опожаряване), но и гниене и анаеробни (не изисква кислород).

Флегмонът може да се развива в различни тъкани и органи и според естеството на анатомичното му разположение да има съответното име.

Атерома: причините за

автор: доктор Канева А.Н.

Атеромата се нарича киста на мастната жлеза. Конвенционалното запушване на кожния канал на жлезата може да предизвика развитието на тънкостенни образувания с маслено съдържание. Много често атеромите се появяват по лицето и главата в скалпа. Това се дължи на факта, че в тези части на тялото има по-голямата част от мастните жлези.

Атерома на гърба: симптоми и лечение, особености при децата

автор: доктор Stryuk ON

Кожата е най-големият орган на човека. Той изпълнява много различни функции. Основните са защитата на организма от външни стимули (въздействието на ултравиолетовите лъчи, механични и физични фактори, биологични обекти), регулирането на топлообмен между тялото и околната среда, обмяната на вода и сол (чрез разпределяне на пот).

Гноен атером: причини и минимално инвазивно лечение

автор: доктор Alafinov V.D.

Гнойната атерома е остра микробна възпаление на съдържанието на запечатана и опъната мастна кожна жлеза. Маслените жлези се намират в дебелината на кожата и са в непосредствена близост до космените фоликули. Тези жлези произвеждат мазна мазнина за косата и кожата. При запушване на отделителните канали могат да се образуват кисти - торбички, пълни с маслена мастна маса. На всички места, където косата расте и има мастни жлези, могат да се образуват атероми. Най-често се появяват в областта на главата, лицето, гърба, врата, гениталиите.

Атерома под мишницата

Доктор А. Дериушев

Атерома е тумор, болезнен, подвижен при палпиране, който обикновено се намира подкожно или интрадермално. Повърхността на атерома е гладка, формата е кръгла или леко продълговаема. Консистенцията на атерома е лека.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания