Максимална андрогенна блокада

автор: доктор Антонова А.Ю.

Максималната андрогенна блокада е един от начините за лечение на рак на простатата. Това заболяване е тумор, който се развива под влияние на мъжките полови хормони - андрогени (тестостерон).

Блокада на дясната вентрикула на сърцето

автор: кардиолог Кулагина Ю.В.

Често се случва, че термините на кардиолозите и неразбираемите записи в описанието на ЕКГ плашат и объркват пациентите, което води до появата на несъществуващи диагнози в ежедневието. Блокадата на дясната сърдечна камера на сърцето е погрешно име за напълно различна концепция. Ето защо не е излишно да се изясняват и разбират "блокадите" и "камерите".

Блокада на левия вентрикул на сърцето

автор: доктор Василтов АГ

Сърцевият мускул има специални свойства в сравнение с други органи на човешкото тяло. Едно от тези свойства е проводимостта на импулси, които възникват в специални структури на сърдечната тъкан. Понякога се случва импулсът да не се предава от клетките на сърцето. Такива държави се наричат ​​блокади.

SA блокада тип 1 степен 1 ​​или други видове съществуват?

автор: кардиолог Merter M.V.

Едно от честите нарушения на импулса е така наречената синоатриална или ЦА блокада. Следва да се отбележи, че блокирането на SA възниква при 0.17-2.4% от населението, по-често в защита след 55-60 години и малко по-често при жените, отколкото при мъжете.

Блокада на десния крак на пакета

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Блокадата на десния пакет от пакета е патологична анормалност в работата на проводната система на сърцето, при която електрическият импулс, който преминава от атриовентрикуларния възел към дясната камера, се забавя или отсъства. Има пълна и частична блокада на десния крак на село Гис.

Непълна блокада на десния клон на клончето

автор: кардиолог Merter M.V.

Непълната блокада на десния крак на пакета His (съкратено като NBPPG) е частично нарушение на проходимостта на електрическия импулс през десния крак на пакета.

Последици от пълното блокиране на левия клон на клончето

автор: лекар-рехабитолог Маслак АА

Сърцето е уникален орган, който се ръководи, има автоматизъм, но, разбира се, като се вземат предвид нуждите на тялото, а не без намеса в работата на нервната и ендокринната система. Този орган не е просто мускулна чанта, която е помпа за изпомпване на кръв, сърцето е много по-сложно, отколкото изглежда.

Пълна блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Питаева Маргарита

Последият лекар ви назначи електрокардиограма: срязващ апарат, цяла купчина жици с всмукателни чашки и дълга лента, покрита с мистериозни криви. Какво казват тези зъби и кълки?

Накратко, за съжаление, техниката за декодиране на ЕКГ няма да каже. Въпреки това е възможно и необходимо да се разберат причините и значението на тези промени, които специалистът ще идентифицира. Например, ако това е неудобно съкращение - PBSCH, известен също като пълна блокада на десния крак на пакета.

АВ блокада от 2-ра степен

автор: доктор Питаева Маргарита

Въпреки огромния брой методи за диагностициране на сърдечни заболявания, едно от най-достъпните и информативни проучвания все още е електрокардиографията. ЕКГ прави възможно да се открие не само и не толкова инфаркт на миокарда, както и промени или смущения в проводимостта на електрическия импулс в сърцето, а не винаги тези промени се придружават от оплаквания от пациента. Пример за такава патология е атриовентрикуларната блокада на 2-ра степен.

Сърдечно шунтиране

автор: д-р Кузнецов М.А.

Коронарната артерия байпас присаждане или сърдечна байпас хирургия е операция, която възстановява кръвообращението към тези сърдечни части, които преди това са били недостатъчно кръвоснабдяване. Това се създава чрез хранене на кръвта на съдовете, които се намират в съседство с проблема.

Шунтира сърцето след сърдечен удар

автор: доктор Мирная Е.В.

За съжаление сърдечно-съдовите заболявания днес заемат водещо място сред другите човешки заболявания. Те са и най-честата причина за смърт на хората в трудоспособна възраст (особено мъжете).

Първа помощ за ангина и инфаркт на миокарда

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Ангина пекторис и инфаркт на миокарда се отнасят до такава обща концепция като исхемична болест на сърцето. Коронарната сърдечна болест (CHD) се характеризира с несъответствие между приема на кръв, богати на кислород, за клетките на миокарда и търсенето на кислород за тези клетки. Тази липса на кислород генерира кислородно гладуване (хипоксия), а след това исхемия на клетките и тъканите. При сърдечен удар този процес завършва с некроза.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания