Функционална киста на десния яйчник

автор: д-р Кузнецов М.А.

Функционалните кисти на яйчника са кухина, която се образува по време на съзряването на яйцеклетка и не изчезва след овулацията или яйцето изобщо не напуска кухината. Функционалната киста на дясната и лявата яйчника се развива по същия начин.

Лапаротомия на овариалната киста

автор: хирург Кузнецов МА

Много от тях задават въпроса: "И каква е лапаротомия на кистата на яйчниците?". Започвайки да покриваме този проблем, трябва незабавно да кажем за неточността на този въпрос, тъй като тези определения не се съчетават един с друг.

В края на краищата, определението за лапаротомия произхожда от гръцките думи lapara belly + tomē, така че това означава изрязване на корема и ако е по-точно предната коремна стена.

Следователно, отговаряйки на този въпрос, може само да се предположи, че тук се предполага резекция на яйчника за кисти на яйчниците, т.е. отстраняване на киста с прилежащата й яйцеклетъчна тъкан.

Разрушаване на кистата на жълтото тяло

автор: гинеколог Амброзова IA

Цистът на жълтото тяло на яйчниците най-често е напълно безопасен за жена. Има обаче случаи, когато възникват усложнения по време на формирането на такова образование. Това се случва при ненормално развитие на жълтото тяло на тялото, което оказва неблагоприятно влияние върху здравето на пациента.

Усещания след пункция на фоликулите

автор: доктор Fedorenko NS

Вече стои зад кръга на лекарите и събира различни сертификати, медицински доклади, анализи. Вече зад подготвителния етап, приемането на специални лекарства. Вие сте решени и направете своя избор. Преди пробиването на фоликулите, и сте малко тревожен и уплашен.

Жълто тяло в яйчника

автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтото тяло в яйчника е временна вътрешносекретна жлеза, която се образува на мястото на разрушаващ се графавоя везикул. В процеса на нейното развитие тази формация придобива плътна последователност.

Съдовата система на жълтото тяло

Амбросова И.А. автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтото тяло временно съществува в женското тяло от желязо, което е един от основните компоненти на яйчника. Това е структурно образуване, което периодично се образува в тялото, след което, след като изпълнява функциите си, то претърпява разпадане.

Процесът на развитие, функциониране и регресия на жълтото тяло се контролира от яйчниците и хипофизната жлеза. Това образование играе важна роля в развитието на бременността, като секретира необходимите за това стероиди и пептиди.

Мога ли да забременея с киста от жълто тяло?

гинеколог Амбросова И.А. автор: гинеколог Амброзова IA

Жълтата киста на тялото е образование, което се отнася до функционални кисти на яйчниците, които като правило не причиняват нарушение на гениталната функция на жената.

Цист на жълтото тяло на десния яйчник по време на бременност

автор: доктор Кривега М.С.

Жълтото тяло се появява на всяка жена няколкостотин пъти през целия й живот. Това е вид временна ендокринна система, която възниква в яйчника, която има собствен цикъл на развитие. Тя възниква на мястото на този фоликул в една от яйчниците, в която яйцето узрява. Това яйце след зреене пада в маточната тръба, а след това в кухината на матката, където трябва да отговаря на сперматозоидите, които го оплодят. Този процес на освобождаване на узрялата яйцеклетка се нарича овулация.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания