Първите признаци на болестта на Паркинсон

автор: доктор Cazonova O.I.

Болестта на Паркинсон е хронично, прогресивно протичащо невродегенеративно заболяване на мозъка, свързано с увреждането на областите на средния мозък, които са отговорни за инициирането на доброволните движения, тяхната координация и гладкост.

Дали болестта на Паркинсон е лекувана?

автор: доктор Краевская Елена

Паркинсонизмът е група от хронични заболявания, свързани с разрушаване на мозъка и гръбначния мозък. И преди да говорим за лечение, нека да разгледаме причините за болестта за симптомите и диагнозата.

Колко хора живеят с болестта на Паркинсон

автор: доктор Слюсарева Л.В.

Живеят толкова, колкото са здрави, а качеството на живот е малко по-лошо. Това е неизлечимо хронично заболяване на нервната система, което не оказва влияние върху продължителността на живота.

Може ли болестта на Паркинсон да бъде излекувана?

автор: доктор Анджела Аперкоу

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване. В момента съвременната медицина не знае лекарствата или други методи, които биха могли напълно да излекуват болестта. Правилното използване на съвременните методи за лечение обаче може ефективно да се бори с основните прояви на болестта, като намали тежестта им. Възможно е да се поддържат професионални и рутинни ежедневни дейности на правилното ниво.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания