Какво представлява медицината в човешката физиология?

автор: доктор Анастасия Скорих

Медиастинумът е в центъра на гръдния кош. Нагоре е ограничен от гръдния кош, отдолу е диафрагмата, отстрани са плевралните кухини, отпред - гръдната кост, зад ребрата. Mediastinum е кухина, в която има жизнени вътрешни органи, мастен слой, кръвни и лимфни съдове.

Широки гърди при жените

автор: доктор Василтов АГ

Още в древни времена е направено определено предположение, според което хората с определени характеристики на структурата на тялото (хабитус или конституция) имат повишен риск от "придобиване" на определени болести.

Болка в гърдите - причини, диагноза и лечение

автор: доктор Ilona Lesnaya

Има много заболявания, при които честото оплакване е болезненост в гърдите с различна локализация. Понякога дори и високо квалифициран лекар е трудно да се разбере откъде идва болката. Болка в проекцията на гръдния кош може да възникне при заболявания на органите на тази локализация, лезии на гръбначния стълб, ребра, хрущяли, мускули на цервикалния участък или раменния пояс. Освен това, болката може да бъде психогенна.

Светеше в гърдите

автор: доктор Уманкук АА

Усещането за парене в областта на гръдния кош е изключително неприятно и понякога опасно. Тъй като проблемът може да бъде прост, свързан с обикновените киселини и сложни - причина за сърдечни или белодробни заболявания, заболявания на нервната система.

Вените на гръдния кош

автор: доктор Easy NA

Понякога причината за отиване до лекар е наличието на вени в гръдния кош. Някой смята, че това явление е козметичен дефект, някой сериозно се тревожи за здравето си. Вените на гърдите могат да се появяват не само при възрастни, но и при деца, като се започне от периода на новороденото.

Широка гърдите при мъжете

автор: лекар Кошен AK

Когато някой пациент идва да посети лекар, той в идеалния случай трябва да определи антропометричните му данни, включително вида на конституцията на дадено лице. Има 3 вида човешка конституция: нормостенична, хиперстенична и астенична. На кои от тях можете да се лекувате много лесно. Принадлежността към видовете конституция се определя от формата на гръдния кош.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания