Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Широки гърди при жените

автор: доктор Василтов АГ

Още в древни времена е направено определено предположение, според което хората с определени характеристики на структурата на тялото (хабитус или конституция) имат повишен риск от "придобиване" на определени болести.

Тежест в гърдите

автор: доктор Тарасова Олга

Много, поне веднъж в живота си, преживяха дискомфорт в ретроградния район. Причините могат да бъдат много разнообразни. Само лекарят може да определи какво е станало това състояние.

Понякога е необходимо да се провеждат редица проучвания, които биха изяснили картината.
Дискомфортът в ретростерната зона може да се прояви: като болка, задушаване, натиск, усещане за парене. Зависи от това, какъв конкретен орган, разположен в областта на гръдния кош, дава сигнали за бедствие.

Епидермален стафилокок в майчиното мляко

автор: доктор, доктор Andreeva S.G.

Епидермалният стафилокок е бактерия, която обитава човешката кожа (оттам и името) като част от нормална микрофлора. Ние не живеем с всички микроорганизми в състояние на конфронтация. Десетки видове съжителстват с човека, не само без да причиняват вреда, но също така и да участват в поддържането на определен баланс.

Wenhead зърна: причини, признаци и лечение

Автор: Krivega MS доктор

Уен или липома е доброкачествен тумор, който расте от мастната тъкан на места, където има мастна тъкан (това не е само под кожата, където много мечтаят да намалят обема си, но и около някои вътрешни органи). Уен също може да се намира на зърната, понякога симетрично върху двете млечни жлези.

Атерома на гърдата

автор: доктор Лешков V.E.

Атеромата е неоплазма, причинена от възпаление на мастната жлеза, което съдържа себумна тайна, отделена от тази жлеза. Външно изглежда като образование, силно изпъкващо над кожата. Тя може да се появи навсякъде по тялото, но обикновено лекарите трябва да се сблъскат с атероми по скалпа, врата и гърба, лице (на назолабиален триъгълник или чело), ​​около гениталиите (скротум, перинеум, големи лапи или пубис) на гърдите (това заболяване се нарича атерома на млечната жлеза).

Пункция на кистата на гърдата: цели и техники

автор: доктор Demchenko N.I.

Кистата е формация, чиито стени се състоят от гъста съединителна тъкан и съдържанието може да бъде от различен характер (течност, лигавица, кървава). Размерите на кистите на гърдите могат да варират от няколко милиметра до 3-5 сантиметра. При палпиране кистата се изследва като безболезнена плътна формация с гладки стени и равномерно контури.

Уплътняване на гърдите при кърмене

автор: ендокринолог Ryauzova E.A.

Бременността и раждането променят хормоналния фон на женското тяло, подготвяйки го за процеса на хранене на новороденото. В гръдните жлези настъпват големи промени.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания