Panaritium пръстите на краката

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Панаритумът е остър гноен възпаление на тъканите на пръста. Това се случва най-често в резултат на леки наранявания на пръстите в дома или на работното място, в резултат на бръчки или микро наранявания при педикюр. Предразполагащите фактори са захарен диабет и хронични нарушения на кръвообращението. Има няколко типа панарий. Обмислете ги в следния ред:

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Детска травма на крака

Автор: Педиатър О. Сазонова.

Контузиите са най-честият вид наранявания и наранявания при деца, които обикновено се дължат на падане от височината или удара на тъп обект. При педиатричната травматология се появяват наранявания вследствие на наранявания - домашни, спортни, транспортни, улични или училищни, могат да бъдат както независимо нараняване, така и да съпровождат други, по-тежки наранявания: фрактури или дислокации на долния крайник.

Флангоновите крака: лечение и последици

автор: линейка д-р Дериушев А.Н.

Гръцката дума "флегмон" се превежда просто като "треска" или "възпаление", но в медицината това явление е гнойно възпаление на целулозата, което има дифузен характер, тъй като има тенденция да се разпространява в клетъчните пространства.

Рани по краката - какво лечение?

автор: доктор Grebenyuk Yu.V.

Раните по краката могат да имат различен произход. От обикновена вътрешна травма до сериозни заболявания. На национално ниво получаваме съкращения, натъртвания със синини, изгаряния, различни шини, ожулвания, драскотини. Тези привидно дребни усложнения могат да доведат до големи проблеми. Много зависи от начина на предоставяне на първата помощ. Не непременно в медицинска институция. Не можете да пренебрегвате ухапванията на животни.

Появяват се синини по краката

автор: доктор Martynenko O.V.

Натъртване или наречено официално лекарство за хематоми - е натрупване на кръв от кухината или импрегниране на меки тъкани. Обикновено хематомите се появяват след увреждащия ефект на всеки агент (физически, механичен, химически). С травматичен ефект върху тъканите се случва разкъсване на кръвоносните съдове и изтичането на кръв от тях.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания