Панаритум на крака

Автор: хирург Юревич В. В.

Панаритиумът е гнойно възпалително заболяване на тъканите на пръста. Panaritium е доста общо гнойно хирургично заболяване, което се практикува предимно от общопрактикуващи лекари в поликлиника или в тежки случаи в болницата.

Лечение на поддължен панарит

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Този тип паничета се характеризира с локализация под нокътната плоча, докато тя е разположена или ограничена, или ексфолира целия нокът.

Счупване на малък пръст на ръка

Доктор А. Дериушев

Фрактура на малкия пръст на ръката обикновено се дължи на пряко нараняване. Тази ситуация може да доведе до нараняване, ако удари, падне или е под въздействието на тежък предмет. Подобно на всяка друга фрактура на костта - фрактурите на малкия пръст или петия пръст на четката могат да бъдат отворени, т.е. придружени от увреждане на кожата и затворени - когато такива не се открият.

Счупване на големия пръст

автор: доктор Cazonova O.I.

Сблъсъците на долните крайници с наранявания на краката и глезена са най-често срещаните видове увреждания и представляват голям контингент от пациенти с наранявания. Подходящо често нараняване е натъртване на пръстите на краката, които се появяват самостоятелно или в комбинация с други наранявания: разместване на крака, фрактура на фалангата на пръстите на краката, метатарзални кости или изкълчване на глезенната става.

Наранявания на малкия пръст на крака

Автор: Kamneva A.N.

Най-безпомощните и малки пръсти на ръцете и краката ни са малките пръсти. Те често са травмирани със сериозни последици. Има фрактури, дислокации и други усложнения. Дори натъртването на малкия пръст на крака му не е достатъчно приятно и може да причини проблеми.

Дълбоко изрязване на пръста

автор: доктор Амброзова I.А.

Понякога се случва, че когато работите с нож, той не отива към мястото, където се насочва, но оставя дълбокия си ръб на пръста. Трябва да се отбележи, че пръстите не притежават жизненоважни кръвоносни съдове и следователно не е необходимо да се пресичат.

За да се намали загубата на кръв, раната може да се повдигне.

При разрязване на пръст не се препоръчва да я поставите под поток от течаща вода, тъй като това може да затрудни спирането на кървенето и понякога да причини инфекция.

Тогава да обработиш рана на крака или крака

Автор: Krivega MS доктор

Раните на краката имат свойства, които да се лекуват по-дълго, отколкото върху горните крайници. Там кръвоснабдяването е малко по-лошо и съдовете са по-податливи на различни заболявания, включително варикозни вени (които, ако не се лекуват, се усложняват от венозна недостатъчност и това допълнително нарушава кръвоснабдяването на тъканите на краката). Освен това, раните по краката са по-често заразени: по-лесно е да се получи земя и мръсотия от земята. Също така, ухапва рани и пробождат рани на стъпалото също се намират главно на краката.

Появяват се синини по краката

автор: доктор Martynenko O.V.

Натъртване или наречено официално лекарство за хематоми - е натрупване на кръв от кухината или импрегниране на меки тъкани. Обикновено хематомите се появяват след увреждащия ефект на всеки агент (физически, механичен, химически). С травматичен ефект върху тъканите се случва разкъсване на кръвоносните съдове и изтичането на кръв от тях.

Фистула на крака: причини и лечение

автор: dermatovenerologist Danko M.V.

Фистулата е изкуствен канал, образуван в резултат на възпалителен-гноен процес. С други думи, фистулата е тубуларна пътека, през която излиза гной, натрупан в меки или костни тъкани, изпразващ абсцеса или флегмона. На долните крайници, когато възникне такава патология, трябва да задействате аларма и бързо да се консултирате с хирург или лекар по травма.

Силно нараняване на краката

автор: доктор Йорданска А.В.

Струваше ми се, каква дреболия - наранен пръст, който не е ударил поне веднъж? Въпреки това, все още е същото нараняване като натъртвания на други части на тялото, в края на краищата, след синини, и дори силни, става невъзможно, не само да отида, но дори и да се движи повреден пръст. И колко сериозни са жертвите на тази ситуация? Като правило, след натъртване на пръстите на краката, въпреки болката и други възможни симптоми, човек се връща към прекъснатите си синини.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания