Причини за болестта на Паркинсон

автор: доктор Zhuk Т.М.

Паркинсонова болест или паркинсонизъм (трепереща парализа) е хронично заболяване на човешката нервна система, което води до симптоми като забавени движения, мускулна ригидност и неспокоен тремор.
Това се случва в резултат на смъртта на голям брой нервни клетки (неврони), черно вещество в средния мозък и в други части на централната нервна система. Като цяло, според нормите, всеки ден всеки от нас има такъв процес, но в случаите, когато броят им постоянно се увеличава - има болестта на Паркинсон.

Всичко за болестта на Паркинсон

автор: доктор Filonenko AI

Болестта на Паркинсон или парализата на тремор е хронично заболяване на нервната система. Според статистиката, заболяването се наблюдава при 5% от населението след 60 години. Мъжете са по-податливи на болести, отколкото жени.

Препарати за лечение на болестта на Паркинсон

автор: д-р Кузнецов М.А.

Преди да говорите за лечението на въпросната болест, разберете какво е то.

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване, което най-често засяга възрастните хора. Това заболяване се причинява от прогресивно разрушаване, както и от смъртта на мозъчните нервни клетки, които използват една химическа субстанция като допамин като предавател на информация един на друг.

Продължителност на живота за болестта на Паркинсон

автор: д-р Кузнецов М.А.

Към групата патологии, с поражение на централната нервна система, е най-честата в света, болестта на Паркинсон. Известно е, че стареенето е един от рисковите фактори при появата на заболяването. Това предизвиква загриженост за всеки човек, особено над 60 години, и възниква въпросът за продължителността на живота.

Къде се лекува болестта на Паркинсон?

автор: доктор Мирная Е.В.

Болестта на Паркинсон е сериозно заболяване, свързано с дегенеративни промени в централната нервна система, чиято основна проява е невъзможността за извършване на произволни движения.

Това заболяване може да бъде вродено и придобито. Придобитата болест на Паркинсон се проявява под въздействието на някои външни фактори, например под въздействието на определени химикали, когато приемате лекарства, след тежка черепно-мозъчна травма.

Хранене за болестта на Паркинсон

автор: доктор Novikova S.P.

Хранителните проблеми на болестта на Паркинсон за пациентите и техните семейства са много важни (важни). Проблемът с храненето е такива прояви на болестта като неволни движения и затруднения при дъвченето и преглъщането на храна, както и свързаните с приема на леводопа, намаляването на апетита и гаденето.

Апетитът на пациента също е повлиян от фактори като депресивно състояние, социална изолация, ниски доходи, други заболявания, странични ефекти на лекарства и други.

Може ли болестта на Паркинсон да бъде излекувана?

автор: доктор Анджела Аперкоу

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване. В момента съвременната медицина не знае лекарствата или други методи, които биха могли напълно да излекуват болестта. Правилното използване на съвременните методи за лечение обаче може ефективно да се бори с основните прояви на болестта, като намали тежестта им. Възможно е да се поддържат професионални и рутинни ежедневни дейности на правилното ниво.

Ново в лечението на болестта на Паркинсон

автор: доктор, доктор Kondrashina E.A.

Болестта на Паркинсон все още е сериозна неврологична патология, проявена в прогресивното нарушение на всички доброволни движения, което в крайна сметка води до дълбоко увреждане на пациентите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания