Нисък хемоглобин при новородено

автор: Shevcherko N.G.

Появата в нашия свят на друг човек - докосващ и незабравим, най-важният и ярък момент. Млада майка веднага може да почувства много неразумни страхове и съмнения и затова е важно да бъдете информирани предварително и да имате представа как може да се осъществи първата година от бременността.

Въвеждане на допълнително хранене с кърмене

автор: Shevcherko N.G.

Става въпрос за някои принципи за въвеждане на допълнителни храни на дете с естествено хранене.

Епилепсия при кърмачета: признаци, диагноза и лечение

автор: доктор Желудков АС

Епилепсията е хронично мозъчно заболяване, причинено от супер силни невронални зауствания в неговата кора и води до разрушаване на автономни, моторни, чувствителни и умствени функции.

Кръвни изпражнения в изпражненията на новородено

автор: педиатър Pristavko Т.А.

Малкото дете изисква специално внимание и внимание. Всяка промяна в състоянието на неговото здраве от родителите му трябва да се разглежда с повишено внимание. Грижата за бебето понякога спестява не само здравето му, но и живота.

Обикновено изпражненията на детето имат светло жълт цвят, гъста консистенция, при децата при естествено хранене на изпражненията по-често под формата на течна суспензия с млечно кисела миризма. Изпълненията се наблюдават от 1 до 7 пъти на ден.

Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Изгаряне в гърдите

автор: доктор Маслак АА

В гръдния кош са хранопровода, бронхите, белите дробове, сърцето, но не само те, но органите на коремната кухина, като стомаха и панкреаса, могат да причинят изгарящ симптом. Плюс това цялото усещане понякога има психосоматично естество, т.е. органите са в ред, но цялото нещо е в нервната система, която се разклаща от ежедневните стресове и психологическата травма.

Сърдечна лигавица

автор: доктор Малева О.В.

Гръдните жлези в ежедневието се наричат ​​млечни жлези, разположени на предната гръдна стена. Появата на болка в млечните жлези оправдава страховете на всеки човек.

Кисти в гърдата

автор: доктор Fedorenko NS

Здравето на жените винаги е било и продължава да бъде много важна и вълнуваща тема за всички поколения жени от момичета до баби. И един от най-належащите проблеми на здравето на жените е здравето на млечните жлези.

Сред женските заболявания, много често при неферментирани жени в зряла възраст от 35 до 55 години има такова неприятно заболяване като кистата на гърдата.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания