Състав в гърдата при деца

автор: педиатър Желудков АС

Кондензацията в гърдите при деца може да се появи по различни причини. Причината може да е туморен растеж (по-често фиброаденом). При момичетата уплътняването (телeракс) в гърдата може да бъде резултат от преждевременно настъпване на активността на гениталните органи (яйчниците). Особен интерес обаче е увеличаването на гърдата - гинекомастия.

Протягане на гръдния мускул

автор: доктор Кривега М.С.

В областта на човешката гърда има две мускули с името "гръдния": това са големите гръдни мускули и малките мускули.

Изгаряне в гърдите

автор: доктор Маслак АА

В гръдния кош са хранопровода, бронхите, белите дробове, сърцето, но не само те, но органите на коремната кухина, като стомаха и панкреаса, могат да причинят изгарящ симптом. Плюс това цялото усещане понякога има психосоматично естество, т.е. органите са в ред, но цялото нещо е в нервната система, която се разклаща от ежедневните стресове и психологическата травма.

Кома в гръдния кош

автор: доктор Fedorenko NS

Често лекари с напълно различни специалности се лекуват от пациенти с подобни оплаквания.

Болка в лявата част на гърдите

автор: доктор Уманкук АА

Органите и системите на човека са толкова взаимосвързани, че дори болките в лявата част на гръдния кош не само свидетелстват за сърдечни заболявания. Във всеки случай, дори ако се чувствате неудобно от гърдите вляво, консултирайте се с терапевт, който ще предпише необходимите тестове и ще Ви посъветва кой лекар трябва да назначи среща.

Инжекции с интеркостална невралгия

автор: доктор Fedorenko NS

Вероятно всеки втори човек в живота си поне веднъж е преживял симптомите на такова заболяване като интеркостална невралгия. Това състояние се причинява от притискане на нервите, преминаващи през всяко ребро, и се проявява с интензивна болка, усилена от дишане и смях, движение и кашляне. Много често пациентите с интеркостална невралгия се характеризират с две действия: "не дишане - няма дишане".

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

Ако болката е под лявото ребро

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Болезнените усещания, които се появяват в левия епигастричен регион (т.е. под лявото ребро), могат да имат много причини, свързани както с болестите на гръдните органи, така и с различни заболявания на коремната кухина. Следователно, за да се разреши въпросът за диагнозата и съответно за произхода на болката, е необходимо да се вземе под внимание цялата клинична картина, всички симптоми, които се появяват в агрегата. След като откриете оплакванията, трябва да отидете на преглед, палпация, перкусия и слушане (аусултация) на пациента.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания