Атерома на челото: причини и отстраняване

автор: доктор Добрианец АИ

И на челото звезда ... По време на консултацията докторът определи формацията на челото като атерома. Какво е това, което заплашва и какво е това? Атеромата е резултат от блокиране на мастната жлеза, когато в резултат се формира киста. Атеромата може да бъде доста голяма по размер - до 7 сантиметра. Тя не носи заплахи за здравето и причинява главно дискомфорт на естетически характер.

Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Атерома под мишницата

Доктор А. Дериушев

Атерома е тумор, болезнен, подвижен при палпиране, който обикновено се намира подкожно или интрадермално. Повърхността на атерома е гладка, формата е кръгла или леко продълговаема. Консистенцията на атерома е лека.

Метод на радиоуправление за отстраняване на атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е безболезнена неоплазма с кръгла, подвижна форма, съдържаща каша в нея, която възниква във връзка с оклузията на мастната жлеза. Има тази болест, независимо от възрастта в различните части на тялото, както при мъжете, така и при жените. Най-често тази циститна неоплазма се развива по бузите, ушите, задната повърхност на шията, по скалпа, върху скротума, гърба и кухи устни.

Уен под мишницата

Автор: доктор Kashirina E.U.

Уен е доброкачествено лице. Настъпва на мястото, където се намира натрупването на подкожна мазнина, вследствие на блокиране на мастната жлеза.

Венгерите се формират на мястото, където има много мастни жлези: на шията, на лицето, на ръцете и краката, на скалпа, на гърба. Много често има юноши в аксиларния регион.

Уен на гръбнака

Автор: Rudenko M.G.

Днес ще се запознаем с такава концепция като липома на гърба. Много често в народа просто се нарича уен, който расте на гърба. В медицинската наука звучи като липома.

Wenhead зърна: причини, признаци и лечение

Автор: Krivega MS доктор

Уен или липома е доброкачествен тумор, който расте от мастната тъкан на места, където има мастна тъкан (това не е само под кожата, където много мечтаят да намалят обема си, но и около някои вътрешни органи). Уен също може да се намира на зърната, понякога симетрично върху двете млечни жлези.

Вдовица зад ухото - причини, симптоми и лечение

Автор: доктор Лаврова АА

Зировичът зад ухото е меко образувание под формата на възел на шията зад ухото, безболезнено и подвижно и има уен. Така че при хората, наречени липома или атерома, доброкачествени тумори, повърхностно много подобни. Липома - мастен тумор, т.е. пролиферацията на съединителната тъкан, разположена в подкожната мастна тъкан. Атеромата е киста на мастните жлези, която се образува в повечето случаи в резултат на блокиране на канала й.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания