Хидраденит: причини, симптоми и лечение

Автор: хирург Юревич В. В.

Човешката кожа е много сложен орган, изпълняващ различни функции. От всички хирургични кожни заболявания, хидраденитът е най-честата.

Възпаление на аксиларните лимфни възли

автор: доктор Шевченко NG

При изследването на всеки пациент лекарят трябва да обърне внимание на състоянието на лимфните възли. Но защо не всеки пациент мисли за това. Всъщност, един такъв прост преглед може да даде много съвети за здравето и реактивността на имунната система на организма.

Антибиотици за лимфаденит

Автор: доктор Кузнецов МА

Лимфаденитът е възпалителна реакция на лимфните възли и най-често тази реакция е инфекциозна. Антибиотиците са насочени към предотвратяване на разпространението на инфекциозни агенти от бактериална природа. Ето защо антибиотикът за лимфаденити не е последното място в лечението на тази патология.

Лечение на лимфаденит с антибиотици

Автор: доктор Кузнецов МА

Има много антибиотици, насочени в крайна сметка към премахване на лимфаденит. Но няма няколко заболявания, при които лимфаденитът не се лекува с антибиотици или антибактериални лекарства по специални схеми.

Гноен лимфаденит: симптоми и лечение

Автор: доктор Кузнецов МА

Задържането на лимфните възли е част от местния гноен процес. И затова е необходимо да се вземат мерки за елиминиране на възпалението, гнойно възпаление.

Отводняване на лимфата: необходимост, техника и последици

автор: д-р Сапланов КН

Лимфът е прозрачна безцветна вискозна течност, тя не съдържа еритроцити, но има голям брой лимфоцити и макрофаги. При малките рани секрецията на прозрачни или леко оцветени чрез преминаване на кръвна течност в обща реч се нарича сутра.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания