Блокада на калценалната сърцевина

автор: доктор Кулагина Ю.В.

Едно от най-честите заболявания на мускулно-скелетната система е калценалната сърцевина. Тази патология се открива при 26% от пациентите на възраст над 40 години, а във възрастовата група над 70 години - вече 88% от пациентите страдат от това заболяване.

Блокада на гръбнака: показания и ефикасност

автор: доктор Маслак АА

Болката е сигурен знак, че нещо не е наред в тялото. Той ни информира за наличието на патология, независимо дали е функционална или произхожда от органично ниво. Но понякога и с продължителна болка почти винаги болката не е толкова сигнал, а и причина за патологията (макар и второстепенна).

АВ блокада от 2-ра степен

автор: доктор Питаева Маргарита

Въпреки огромния брой методи за диагностициране на сърдечни заболявания, едно от най-достъпните и информативни проучвания все още е електрокардиографията. ЕКГ прави възможно да се открие не само и не толкова инфаркт на миокарда, както и промени или смущения в проводимостта на електрическия импулс в сърцето, а не винаги тези промени се придружават от оплаквания от пациента. Пример за такава патология е атриовентрикуларната блокада на 2-ра степен.

Непълна блокада на клона на левия пакет

автор: доктор Питаева Маргарита

Когато изстинем с безкраен кихане и кашляне, почти всеки знае как да действа. Някой прави лимонов цвят от рецептата на баба и някой отива в аптеката за обичайния парацетамол или чисто ново чудо наркотик. Въпреки това, много обикновени хора са напълно изгубени, когато сърцето е на зрението.

Блокада на десния крак на пакета

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Блокадата на десния пакет от пакета е патологична анормалност в работата на проводната система на сърцето, при която електрическият импулс, който преминава от атриовентрикуларния възел към дясната камера, се забавя или отсъства. Има пълна и частична блокада на десния крак на село Гис.

Последици от пълното блокиране на левия клон на клончето

автор: лекар-рехабитолог Маслак АА

Сърцето е уникален орган, който се ръководи, има автоматизъм, но, разбира се, като се вземат предвид нуждите на тялото, а не без намеса в работата на нервната и ендокринната система. Този орган не е просто мускулна чанта, която е помпа за изпомпване на кръв, сърцето е много по-сложно, отколкото изглежда.

Непълна блокада на десния клон на клончето

автор: кардиолог Merter M.V.

Непълната блокада на десния крак на пакета His (съкратено като NBPPG) е частично нарушение на проходимостта на електрическия импулс през десния крак на пакета.

CA-блокада от 2-ра степен на втория тип

автор: линейка лекар събота АА

Синоатриалната блокада е един от видовете аритмия, когато импулсът се нарушава в сърдечните влакна на мястото, където се осъществява връзката между синусите и атриовентрикуларните възли. Тя може да бъде от няколко степени и типове. Това зависи от степента на повреда на тази връзка.

CA-блокада от втора степен от 1ви тип

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Синоатриалната блокада е патология на проводствената система на сърцето, характеризираща се с нарушено проводимост на пулса, преминаващ от синусовия възел към атриума.

Блокада на левия вентрикул на сърцето

автор: доктор Василтов АГ

Сърцевият мускул има специални свойства в сравнение с други органи на човешкото тяло. Едно от тези свойства е проводимостта на импулси, които възникват в специални структури на сърдечната тъкан. Понякога се случва импулсът да не се предава от клетките на сърцето. Такива държави се наричат ​​блокади.

Първа помощ за ангина и инфаркт на миокарда

Автор: доктор на линейката Deryushev A.N.

Ангина пекторис и инфаркт на миокарда се отнасят до такава обща концепция като исхемична болест на сърцето. Коронарната сърдечна болест (CHD) се характеризира с несъответствие между приема на кръв, богати на кислород, за клетките на миокарда и търсенето на кислород за тези клетки. Тази липса на кислород генерира кислородно гладуване (хипоксия), а след това исхемия на клетките и тъканите. При сърдечен удар този процес завършва с некроза.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания