Дълбоко изрязване на пръста

автор: доктор Амброзова I.А.

Понякога се случва, че когато работите с нож, той не отива към мястото, където се насочва, но оставя дълбокия си ръб на пръста. Трябва да се отбележи, че пръстите не притежават жизненоважни кръвоносни съдове и следователно не е необходимо да се пресичат.

За да се намали загубата на кръв, раната може да се повдигне.

При разрязване на пръст не се препоръчва да я поставите под поток от течаща вода, тъй като това може да затрудни спирането на кървенето и понякога да причини инфекция.

Рязане в ръцете - симптоми и лечение

автор: доктор Амброзова I.А.

Нарезите се наричат ​​нарушения на целостта на кожата, направени с остър режещ обект. За плитки разфасовки на ръцете е характерно лезията на дермата (кожата) и подкожната мастна тъкан. В този случай лечението не предвижда специални лекарствени процедури.

Мехлем за разфасовки с първа помощ

автор: доктор Краевская Елена

Парасите в нашия живот се случват често. Те са възможни както при възрастни, така и при деца. Можете да помогнете и да ускорите заздравяването на рани у дома. Ето някои препоръки.

Лечение на нарязани рани

Автор: Стърджън Денисов М.М.

Нарязаните рани са раните, които са били приложени от остри режещи предмети (например нож). Подобен вид рана се характеризира с голямо кръвотечение, болка, отклонение на ръбовете. Кървенето зависи от броя, както и от естеството на повредените кораби.

Счупване на големия пръст

автор: доктор Cazonova O.I.

Сблъсъците на долните крайници с наранявания на краката и глезена са най-често срещаните видове увреждания и представляват голям контингент от пациенти с наранявания. Подходящо често нараняване е натъртване на пръстите на краката, които се появяват самостоятелно или в комбинация с други наранявания: разместване на крака, фрактура на фалангата на пръстите на краката, метатарзални кости или изкълчване на глезенната става.

Наранявания на малкия пръст на крака

Автор: Kamneva A.N.

Най-безпомощните и малки пръсти на ръцете и краката ни са малките пръсти. Те често са травмирани със сериозни последици. Има фрактури, дислокации и други усложнения. Дори натъртването на малкия пръст на крака му не е достатъчно приятно и може да причини проблеми.

Дислокация на големия пръст

автор: травматолог-ортопед Конев К.В.

За да разберем как се случва това и как се лекува разместването на палеца на крака, първо трябва да се докоснем до неговата структура. Костната база на големия (пръв) пръст е две малки кости - фаланги, които се съединяват на крака до първата метатарзална кост. Това съединение е кръстено с имената на костите, които го образуват - първата метатарско-фалангеална става.

Как да премахнете вратите

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Вътрешният гвоздей представлява задълбочаващо се или действително присъствие на един ръб или на двата ръба на нокътя в тъканните тъкани около нокътя. Най-често това се случва с страничния (външен) ръб на нокътя близо до първия пръст на крака. Това води до това състояние на използване на здрави обувки и неправилно лечение на ноктите (прекалено дълбоко рязане на краищата на ноктите). Съществува обаче мнение, че основата на това заболяване може да бъде вродена характеристика на посоката на растежа на ноктите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания