Непълна блокада на десния клон на клончето

автор: кардиолог Merter M.V.

Непълната блокада на десния крак на пакета His (съкратено като NBPPG) е частично нарушение на проходимостта на електрическия импулс през десния крак на пакета.

Пълна блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Питаева Маргарита

Последият лекар ви назначи електрокардиограма: срязващ апарат, цяла купчина жици с всмукателни чашки и дълга лента, покрита с мистериозни криви. Какво казват тези зъби и кълки?

Накратко, за съжаление, техниката за декодиране на ЕКГ няма да каже. Въпреки това е възможно и необходимо да се разберат причините и значението на тези промени, които специалистът ще идентифицира. Например, ако това е неудобно съкращение - PBSCH, известен също като пълна блокада на десния крак на пакета.

Блокада на десния крак на пакета

автор: кардиолог Макаренкова T.Yu.

Блокадата на десния пакет от пакета е патологична анормалност в работата на проводната система на сърцето, при която електрическият импулс, който преминава от атриовентрикуларния възел към дясната камера, се забавя или отсъства. Има пълна и частична блокада на десния крак на село Гис.

Непълна блокада на клона на левия пакет

автор: доктор Питаева Маргарита

Когато изстинем с безкраен кихане и кашляне, почти всеки знае как да действа. Някой прави лимонов цвят от рецептата на баба и някой отива в аптеката за обичайния парацетамол или чисто ново чудо наркотик. Въпреки това, много обикновени хора са напълно изгубени, когато сърцето е на зрението.

SA блокада тип 1 степен 1 ​​или други видове съществуват?

автор: кардиолог Merter M.V.

Едно от честите нарушения на импулса е така наречената синоатриална или ЦА блокада. Следва да се отбележи, че блокирането на SA възниква при 0.17-2.4% от населението, по-често в защита след 55-60 години и малко по-често при жените, отколкото при мъжете.

Блокада на дясната вентрикула на сърцето

автор: кардиолог Кулагина Ю.В.

Често се случва, че термините на кардиолозите и неразбираемите записи в описанието на ЕКГ плашат и объркват пациентите, което води до появата на несъществуващи диагнози в ежедневието. Блокадата на дясната сърдечна камера на сърцето е погрешно име за напълно различна концепция. Ето защо не е излишно да се изясняват и разбират "блокадите" и "камерите".

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

Частична блокада на десния клон на клончето

автор: доктор Subbota AA

Пакетът от Hyis е система, която осигурява подаването на електрически импулс към клетките на сърцето, в резултат на което тези клетки се свиват. Правилната работа на всички структури на пакета на Hyis осигурява организирано намаляване на всички сърдечни клетки, а сърцето се свива като солиден орган.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания