Нови лечения за болестта на Паркинсон

автор: д-р Детков В.А.

Болестта на Паркинсон е хронично прогресивно заболяване на нервната система.
Тя се основава на смъртта на невроните на определени части на централната нервна система. На първо място, това се отнася до най-важните центрове на екстрапирамидната система (черно вещество) и крайния мозък (бледо сфера). В резултат на разрушаването на нервните клетки нивото на допамина намалява. Това намалява функционирането на проверяващите неврони (за тях допаминът е главният предавател на нервния импулс); нормалното регулиране на мускулите е нарушено. А също и нормалното равновесие между допамин и холин зависими неврони се нарушава. Последните увеличават дейността си.

Лекарства за болестта на Паркинсон

автор: доктор Tyutyunnik DM

Болестта на Паркинсон обикновено се нарича хронично заболяване, характерно за хората в напреднала възраст. Болестта се проявява във връзка с унищожаването и смъртта на невроните на средния мозък и други части на централната нервна система.

Всичко за болестта на Паркинсон

автор: доктор Filonenko AI

Болестта на Паркинсон или парализата на тремор е хронично заболяване на нервната система. Според статистиката, заболяването се наблюдава при 5% от населението след 60 години. Мъжете са по-податливи на болести, отколкото жени.

Дали болестта на Паркинсон е наследена?

автор: д-р Кузнецов М.А.

Болестта на Паркинсон е хронично дегенеративно заболяване, с прогресивно увреждане на централната нервна система, проявено от нарушаването на доброволните движения.


Болестта е често срещана, най-вече при възрастните след 60 години. При ранно начало тя може да бъде до 40 години. Има случаи на младежка форма на паркинсонизъм, на млада възраст до 20 години.

Къде се лекува болестта на Паркинсон?

автор: доктор Мирная Е.В.

Болестта на Паркинсон е сериозно заболяване, свързано с дегенеративни промени в централната нервна система, чиято основна проява е невъзможността за извършване на произволни движения.

Това заболяване може да бъде вродено и придобито. Придобитата болест на Паркинсон се проявява под въздействието на някои външни фактори, например под въздействието на определени химикали, когато приемате лекарства, след тежка черепно-мозъчна травма.

Първите признаци на болестта на Паркинсон

автор: доктор Cazonova O.I.

Болестта на Паркинсон е хронично, прогресивно протичащо невродегенеративно заболяване на мозъка, свързано с увреждането на областите на средния мозък, които са отговорни за инициирането на доброволните движения, тяхната координация и гладкост.

Може ли болестта на Паркинсон да бъде излекувана?

автор: доктор Анджела Аперкоу

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване. В момента съвременната медицина не знае лекарствата или други методи, които биха могли напълно да излекуват болестта. Правилното използване на съвременните методи за лечение обаче може ефективно да се бори с основните прояви на болестта, като намали тежестта им. Възможно е да се поддържат професионални и рутинни ежедневни дейности на правилното ниво.

LFK с болестта на Паркинсон

автор: доктор Stryuk ON

Болестта на Паркинсон, наричана още парализа на тремор, е хронична неизбежно прогресираща болест, която се появява по-често на възраст 45-70 години и има наследствен характер в 30% от случаите.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания