LFK с болестта на Паркинсон

автор: доктор Stryuk ON

Болестта на Паркинсон, наричана още парализа на тремор, е хронична неизбежно прогресираща болест, която се появява по-често на възраст 45-70 години и има наследствен характер в 30% от случаите.

Нови лечения за болестта на Паркинсон

автор: д-р Детков В.А.

Болестта на Паркинсон е хронично прогресивно заболяване на нервната система.
Тя се основава на смъртта на невроните на определени части на централната нервна система. На първо място, това се отнася до най-важните центрове на екстрапирамидната система (черно вещество) и крайния мозък (бледо сфера). В резултат на разрушаването на нервните клетки нивото на допамина намалява. Това намалява функционирането на проверяващите неврони (за тях допаминът е главният предавател на нервния импулс); нормалното регулиране на мускулите е нарушено. А също и нормалното равновесие между допамин и холин зависими неврони се нарушава. Последните увеличават дейността си.

Лекарства за болестта на Паркинсон

автор: доктор Tyutyunnik DM

Болестта на Паркинсон обикновено се нарича хронично заболяване, характерно за хората в напреднала възраст. Болестта се проявява във връзка с унищожаването и смъртта на невроните на средния мозък и други части на централната нервна система.

Всичко за болестта на Паркинсон

автор: доктор Filonenko AI

Болестта на Паркинсон или парализата на тремор е хронично заболяване на нервната система. Според статистиката, заболяването се наблюдава при 5% от населението след 60 години. Мъжете са по-податливи на болести, отколкото жени.

Лекарство от Паркинсонов комплекс

автор: доктор Мирная Е.В.

Болестта на Паркинсон (болестта на Паркинсон) е хронично заболяване, характеризиращо се с прогресивно увреждане на нервната система. Прогресирането на болестта води до загуба на способността на човек да контролира движенията си.

Трябва да се отбележи, че терминът "паркинсонизъм" е приложим за всеки синдром, при който се наблюдават същите неврологични нарушения, както при болестта на Паркинсон.

Продължителност на живота за болестта на Паркинсон

автор: д-р Кузнецов М.А.

Към групата патологии, с поражение на централната нервна система, е най-честата в света, болестта на Паркинсон. Известно е, че стареенето е един от рисковите фактори при появата на заболяването. Това предизвиква загриженост за всеки човек, особено над 60 години, и възниква въпросът за продължителността на живота.

Колко хора живеят с болестта на Паркинсон

автор: доктор Слюсарева Л.В.

Живеят толкова, колкото са здрави, а качеството на живот е малко по-лошо. Това е неизлечимо хронично заболяване на нервната система, което не оказва влияние върху продължителността на живота.

Препарати за лечение на болестта на Паркинсон

автор: д-р Кузнецов М.А.

Преди да говорите за лечението на въпросната болест, разберете какво е то.

Болестта на Паркинсон е хронично заболяване, което най-често засяга възрастните хора. Това заболяване се причинява от прогресивно разрушаване, както и от смъртта на мозъчните нервни клетки, които използват една химическа субстанция като допамин като предавател на информация един на друг.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания