Видове кървене и начини за спирането им

Автор: хирург Юревич В. В.

Кървенето е потокът от кръв от съдовете или навън, или в някоя кухина на тялото. Кървенето е разделено на следните видове. В зависимост от местоположението на изтичане на кръв, те могат да бъдат:

Симптоми на стомашно кървене

Кървенето в стомаха е спешен проблем при спешна хирургия. Ускорените нива на живот, стреса, неправилното и нискокачествено хранене, неконтролируемия прием на нестероидни противовъзпалителни средства, пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, банално повръщане може да доведе до такова ужасно усложнение. Кървенето от горните части на храносмилателния тракт най-често се свързва с пептична язва на стомаха или дванадесетопръстника. При пациенти в напреднала възраст честотата на кървене се увеличава поради употребата на нестероидни противовъзпалителни средства.

Причини за кървене от носа

Причините могат да бъдат разделени на местни, назални и общи, произтичащи от определени заболявания на тялото. Назалните кръвоизливи с честота са на първо място сред спонтанните кръвоизливи, а според различни източници - 3-5% от общия брой хоспитализирани в болничните заведения. Кървенето на носа често се появява внезапно и може да бъде придружено от значителна загуба на кръв.

Симптоми на вътрешно кървене

Автор: Стърджън Денисов М.М.

В съвременната хирургия, особено внимание се отделя на вътрешното кървене. Това се дължи на факта, че вътрешното кървене е много по-трудно да се диагностицира, отколкото да се отвори. Това означава, че предоставената медицинска помощ може да е твърде късно. Вътрешно наречено кървене, характеризиращо се с изтичане на кръв в естествената кухина на тялото или изкуствено създадени пространства.

В зависимост от количеството на кръвния поток се различават три степени на кървене: средно, средно и тежко.

Полипи в червата: симптоми и лечение

Автор: абдоминален хирург Денисов М.М.

Полипът на червата става все по-разпространен. Полипите са доброкачествени неоплазми, които се образуват от епитела, обграждащ червата отвътре. В зависимост от местоположението, полипите на малкия, дебелото черво и ректума са изолирани. Опасността от полипи се крие във факта, че под влияние на определени фактори те придобиват злокачествен характер, т.е. са злокачествени. Беше разкрито, че мъжете са болни няколко пъти по-често от жените.

Болестта на Хиршспрунг

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Megacolon, известен още като болестта на Hirschsprung (датският педиатър Hirschsprung още през 1886 г., който го е описал на среща на Берлиското общество на педиатрите), болестта Chagas (или болестта на Chagas), идиопатичният мегаколон и т.н. представлява значително увеличение на размера на дебелото черво от най-разнообразния произход. Сигмоидното дебело черво е по-често засегнато.

Рак на черния дроб на четвъртия етап

Автор: абдоминален хирург Денисов М.М.

В зависимост от местоположението, ракът на малките и дебелите черва е изолиран. Ето защо, в темата за рак на червата 4 етапа, те могат да бъдат разглеждани отделно. Дължината на тънките черва е 80% от цялото черво, но честотата на този тумор е много малка: доброкачествена неоплазма 3-5%, злокачествена 1%.

Продукти с фибри за червата

автор: доктор Polevskaya K.G.

За да се елиминира усещането за дискомфорт и тежест в червата, е необходимо в ежедневната диета на човек непременно да има храни, богати на фибри. Има два вида разтворими и неразтворими в нишки влакна.

Първо примами с кърмене

автор: доктор САМОИЛОВА МА

Каква майка не иска да даде на детето си най-доброто? Особено, ако става дума за храна. Първите шест месеца от живота на едно дете са най-ценното и незаменимо мляко.

Много лекари не препоръчват дори dopaivat бебе вода, тъй като майчиното мляко е 80% вода. Освен това, предлагайки ви вода или чай, рискувате да предизвикате понижаване на производството на кърма.

Епилепсия при кърмачета: признаци, диагноза и лечение

автор: доктор Желудков АС

Епилепсията е хронично мозъчно заболяване, причинено от супер силни невронални зауствания в неговата кора и води до разрушаване на автономни, моторни, чувствителни и умствени функции.

Нисък хемоглобин при новородено

автор: Shevcherko N.G.

Появата в нашия свят на друг човек - докосващ и незабравим, най-важният и ярък момент. Млада майка веднага може да почувства много неразумни страхове и съмнения и затова е важно да бъдете информирани предварително и да имате представа как може да се осъществи първата година от бременността.

Въвеждане на допълнително хранене с кърмене

автор: Shevcherko N.G.

Става въпрос за някои принципи за въвеждане на допълнителни храни на дете с естествено хранене.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания