Пробиване на щитовидната жлеза

автор: д-р Сапланов КН

Методът на пробиване на тъканта на щитовидната жлеза и нейното последващо изследване под микроскоп установи широко разпространение в диагностиката на заболявания на щитовидната жлеза. Изследването на получената тъкан на жлезата позволява да се знае не само естеството на заболяването (доброкачествен или злокачествен тумор), но и да се изясни тъканта, принадлежаща на тумора.

Пункцията на кистата на гърдата

автор: д-р Кузнецов М.А.

Кръста на гърдата е тънкостенна кухина, пълна с течност.

Когато кистата расте, тя става напрегната и болезнена, защото е пълна с течност. Особено млечните жлези са болезнени в предменструалния период.

След лечението на жена с такъв проблем, нейните млечни жлези започват да се изследват, започвайки с изследване и изследване, след това жената преминава лабораторните изследвания. След това идва редът на инструменталните изследвания: мамография, ултразвук, пункция.

Пункт при извънматочна бременност

автор: доктор Богданова Светлана

Златният стандарт при диагностицирането на извънматочна бременност е определянето на концентрацията на човешки хорион гонадотропин в кръвния серум (несъответствие на съдържанието на бета-субединицата на хормона с този бременност) и резултатите от ултразвук (хетерогенна структура на придатъци, наличие на свободна течност в коремното пространство, визуализация на плода яйца извън матката). Допълнете диагнозата абдоминална пункция през задния вагинален гроб (kuldotsentez) и лапароскопията.

Температура след пункция на фоликулите

автор: доктор Беляева МА

В съвременния свят ин витро оплождането (IVF) се използва широко за асистирана репродуктивна технология. Благодарение на този метод, голям брой жени можеха да почувстват чувство за майчинство и да станат пълноправно семейство, в което се чува смях на децата. Една от важните процедури за IVF е пункцията на фоликулите, която се осъществява чрез вземане на проби от яйце за зреене за предварително оплождане при изкуствени условия.

Сърдечна лигавица

автор: доктор Малева О.В.

Гръдните жлези в ежедневието се наричат ​​млечни жлези, разположени на предната гръдна стена. Появата на болка в млечните жлези оправдава страховете на всеки човек.

Уплътняване на гърдите при кърмене

автор: ендокринолог Ryauzova E.A.

Бременността и раждането променят хормоналния фон на женското тяло, подготвяйки го за процеса на хранене на новороденото. В гръдните жлези настъпват големи промени.

Брада брадавици

Автор: доктор Иванова Ю.А.

Мастната жлеза в гърдата обикновено се нарича гръдна липома, която представлява образуването на мека, подвижна, но безболезнена и доброкачествена нодула, която се намира в мастната тъкан на жлезата. Както показва практиката, липомите се появяват по-често подкожно, навсякъде в тялото, където има мастни клетки върху ръцете, багажника, краката, главата, лицето, гърба и бедрата. По-рядко, но може да се появи в миокарда, тъканите на стомашно-чревния тракт, в надбъбречната тъкан, белите дробове, медиастинума, в нервните стволове, церебралните кости и мембраните.

Изпитване на гърдата

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Красотата на една жена не е само тънка фигура, остър ум и привлекателен външен вид. Важна роля в това играе здравето на жените: умственото равновесие, състоянието на вътрешните и външните органи, включително женската гърда. И ако в обществото някои недостатъци в тази част на женското тяло могат да бъдат правилно скрити под дрехите, после сами с огледало и в лекарски кабинет нещо ще се вижда дори с просто око. Как редовно да следите гърдите и да не доведете до тежко заболяване? Ще говорим за това.

Киста Бехтререв: усложнения и лечение

автор: доктор Shinkevich E.Yu.

Bechterov's или Becker's cyst е доста популярна болест за днес. Такава диагноза се поставя не само на възрастните и на възрастните хора, но и на децата.

Кистата се формира директно в областта на междинните торбички, които имат 50% от населението. Между средната глава на гастрокнемията и полу-мускулестия мускул, някои хора имат кухина, облицована с лигавица - това е чантата. Прожекционният участък на торбата пада в горния десен ъгъл на шкафа.

Операция за отстраняване на кисти на яйчниците

автор: доктор Мирная Е.В.

Кисти в яйчниците се срещат при много жени по време на преминаването на ултразвук. Те са различни по размер и произход. Лечението на всеки киста лекар обикновено започва с консервативни методи. Някои видове кисти успешно изчезват след курса на лечение с хормонални лекарства в комбинация с други методи на лечение. Само кисти, които достигат до голям размер и не се поддават на консервативно лечение, действат.

Арахноидна киста - причини, симптоми, диагноза, лечение и последици

автор: доктор Анастасия Скорих

Арахноидната киста е доброкачествена мозъчна формация. Това е балон с течно съдържание. Намира се между повърхността на мозъка и арахноидната мембрана. Оттук името на кистата - арахне означава паяк. Паяжината на мозъка е средната черупка, която се намира между твърдата повърхност на мозъка и по-дълбоките меки слоеве.

Цист на скулите - усложнения и лечение

автор: гинеколог Кузнецов МА

Цитото на бартолиновата жлеза принадлежи към задържащите образувания на вулвата. Това се случва поради нарушение на изтичането на тайна от голямата жлеза, разположена на прага на влагалището. Отделеният канал на жлезата се намира на вътрешната повърхност на големите срамни устни. Функцията на жлезата се състои в освобождаването на вискозна течност в областта на входа на вагината, предотвратявайки сухота на лигавицата.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания