Колоидна киста на щитовидната жлеза

автор: доктор Obukhova Yu.A.

Тироидната жлеза е органът на ендокринната система, разположен в областта на шията под кариес. Той произвежда йодсъдържащи хормони, които оказват влияние върху метаболизма, топлината и много други процеси. Под влияние на определени фактори, възли и кисти могат да се появят в щитовидната жлеза. Цистичният процес може да бъде единичен или множествен.

Цист на левия дял на щитовидната жлеза

автор: доктор Alafinov V.D.

Тироидната жлеза е разположена на шията пред ларинкса и е разделена на два лъка - дясно и ляво. По различни причини в жлезата може да се получат уплътнения - възли с различни размери. Приблизително 5% от случаите вътре в възлите се появяват кухини - кисти, съдържащи течност. Кистата може да се образува както в лявото, така и в дясното лобо. Възможно е да има няколко кисти и в двата листа на жлезата. По-често те се срещат при жени.

Как пробиване на щитовидната жлеза

автор: доктор Tyutyunnik DM

Ако говорим за пробиване на изследване на щитовидната жлеза, това се случва в случаите, когато пациентът има неоплазма, чийто диаметър надвишава 1 см. Благодарение на уникалната техника специалист по ендокринология може да получи необходимата информация за предполагаемата болест и да установи точна диагноза.

С помощта на пункция се разкрива информация за точната структура на неоплазмата, нейните отличителни черти от естествените тъкани и за отсъствието или наличието на злокачествената природа на заболяването.

Усложнение на пункция на щитовидната жлеза

автор: доктор Lapina AI

Днес хората, страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, често имат нодуларни образувания в щитовидната жлеза. За да се определи поведението на тези формации и структурата на тяхната тъкан, проверете така наречената пункция или биопсия на щитовидната жлеза. Тази процедура е неприятна, но въпреки това е необходима за тези пациенти, които имат възли с диаметър най-малко 1 cm в щитовидната жлеза.

Пункцията на кистата на гърдата

автор: д-р Кузнецов М.А.

Кръста на гърдата е тънкостенна кухина, пълна с течност.

Когато кистата расте, тя става напрегната и болезнена, защото е пълна с течност. Особено млечните жлези са болезнени в предменструалния период.

След лечението на жена с такъв проблем, нейните млечни жлези започват да се изследват, започвайки с изследване и изследване, след това жената преминава лабораторните изследвания. След това идва редът на инструменталните изследвания: мамография, ултразвук, пункция.

Усещания след пункция на фоликулите

автор: доктор Fedorenko NS

Вече стои зад кръга на лекарите и събира различни сертификати, медицински доклади, анализи. Вече зад подготвителния етап, приемането на специални лекарства. Вие сте решени и направете своя избор. Преди пробиването на фоликулите, и сте малко тревожен и уплашен.

Цифломахатом след пункция

автор: доктор Fedorenko NS

Кефалогемата е кръвоизлив, разположен между периоста и плоските кости на новородения череп, който се проявява външно чрез набъбване и усещане за кръвоизлив по кожата на главата в мястото на подуване.

Пункция на лимфната възли: индикации, диагноза и лечение

автор: ревматолог Kugno GI

Стандартната верига от появата на оплаквания до пробиване изглежда така: болка и подуване на лимфните възли - терапевт - тесен специалист (ОНГ, онколог, специалист по инфекциозни заболявания или ревматолог) - ултразвук на лимфните възли - пункция. Понякога патологията на лимфната възли може да бъде подозирана от зъболекаря по време на изследването на долната челюст.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания