Атерома на скалпа

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Кожните заболявания понякога изглеждат толкова неприятни, че понякога дори хората, които не са свързани с медицината, искат да излекуват болен човек. И често се случва. Най-добрите лекари са нашите съседи, приятели и роднини. И тогава започва суетата на суетите и хората прилагат репей, гъбички, мед, мазнини за всички подобни на тумор форми, като цяло правят всичко, което в този случай не помага, а понякога дори може да навреди много.

Подкожна пръчка

Автор: доктор Kukushkina EV

Кожата е най-големият орган на човек. Под кожата почти навсякъде има подкожна мастна тъкан. Самата кожа се състои от няколко слоя, под нея все още има тънък слой мазнини. Тя е на стомаха, на лицето, на черепа и на дланта на ръката ви.

Атерома: причините за

автор: доктор Канева А.Н.

Атеромата се нарича киста на мастната жлеза. Конвенционалното запушване на кожния канал на жлезата може да предизвика развитието на тънкостенни образувания с маслено съдържание. Много често атеромите се появяват по лицето и главата в скалпа. Това се дължи на факта, че в тези части на тялото има по-голямата част от мастните жлези.

Атерома при дете: причини, симптоми и лечение

автор: доктор Кривега М.С.

Атерома при детето е доброкачествена формация, образувана от секрецията на мастните жлези. Това е вид киста, която се получава в резултат на блокиране на изпускателния канал на мастната жлеза чрез нейната тайна, тя има капсула. Атеромите се появяват на места, където има мастните жлези. Обикновено това са местата, където косата расте: по скалпа, по лицето, в областта на гениталиите или върху себе си, по шията, по гърба, по ушите. Появата на множество атероми (обикновено са с малък размер) дава името на болестта - атероматоза.

Атерома на гърба: симптоми и лечение, особености при децата

автор: доктор Stryuk ON

Кожата е най-големият орган на човека. Той изпълнява много различни функции. Основните са защитата на тялото от външни стимули (въздействието на ултравиолетовите лъчи, механични и физични фактори, биологични обекти), регулиране на топлообмен между организма и околната среда, обмен на вода и сол (чрез разпределяне на пот).

Повтаряща се атерома

автор: доктор Иванова Ю.А.

Атеромата е тумор, който е доброкачествен при клинични и морфологични класификации и се отнася до епителни кисти. Обикновено атерома се развива в космите на тялото, така че е по-често срещано на главата и лицето, които са особено богати на мастните жлези. Причината за този тумор (кисти) е запушване на канала на тези мастните жлези.

Атером в слабините: причини и лечение

автор: доктор Харков V.Yu.

Атерома (с гръцки, атеро-горуел), доброкачествена тумор-подобна кожна обвивка, закръглена, гъста на допир, имаща вътре в капсулата, напълнена с гъсти течни вещества с белезникав жълт цвят, понякога излъчвана от капчици навън през отделителния канал под формата на извара с неприятна миризма , мобилни (т.е. не заварени към околните тъкани), безболезнени при нормални състояния или болезнени при възпалителни усложнения, възникващи относително често от инфекциозните инфекции (в този случай има и други признаци възпаление, зачервяване, зачервяване, подуване, температурата може да се повиши над областта на възпалението, и дори цялото тяло).

Атерома на ушната лъч

Автор: д-р Дерюшев А.Н.

Атеромата е интрадермален или подкожен, обикновено безболезнен и подвижен при палпиране на тумор, характеризиращ се с гладка повърхност, кръгла или леко продълговато. Това са основните характеристики на атерома, локализирани, включително и върху ушната лъжица.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания