Разтърси ръката

автор: доктор Zhilyuk V.Yu.

Протягане на връзките на ръката може да се случи при внезапни движения в ставата, ако те не съвпадат с нормалната посока или надвишават амплитудата. Най-често стречинг може да се получи, като падне върху ръката, повдига тежки тежести или прави спортове. Такава травма е по-скоро болезнена, но крайникът не се деформира, както при дислокации и фрактури. Костите остават непокътнати, ставата не е повредена и не променя формата си.

Протягане на коремните мускули

автор: доктор Амброзова I.А.

Човешкото тяло е сложен биохимичен и физичен механизъм, който може да претърпи различни травми и разтягане на мускулите.

Натегнете сухожилията на крака

автор: доктор Кривега М.С.

Човешките крака са проектирани да издържат на значително натоварване: не само да носят собственото си тегло, но и да извършват различни движения, а също и да повдигат тежести (понякога значителни). Поради това най-силните мускули в човешката природа се намират в долните крайници, което означава, че сухожилията, които придават такива мускули на костите, трябва да могат да издържат на много голямо натоварване, произведено от насипните мускули.

Удължаване на ахилесовото сухожилие

автор: доктор Иванова Ю.А.

Една от най-силните и най-дебели сухожилия в човешкото тяло е Ахилесовата сухожилие, която е прикрепена към задната повърхност на калтенеуса и е свързващата връзка между шията и крака. Ахилесовата сухожилие се формира в резултат на съединяването на сухожилията на мускулите soleus и gastrocnemius, които образуват трицепсния мускул на гърба. В горната си част тази сухожилия е много тънка и широка, но колкото по-ниско тя се спуска, толкова по-дебела става и не достига около четири сантиметра до петата кост, постепенно започва да се разширява.

Контузия на мускулите на стомаха

Доктор А. Дериушев

Контузията е затворено механично увреждане на тъканите, но няма нарушение на тяхната анатомична цялост. Обикновено натъртването е резултат от удар с тъп твърд предмет или се случва, когато падне върху твърда повърхност. За нараняване, характеризиращо се с такива признаци като внезапност, скорост и краткосрочно действие.

Протягане на мускулите на врата

автор: доктор Амброзова I.А.

Поради наличието на специални мускули главата се поддържа в състояние на равновесие, движения на врата и главата, процесите на преглъщане и възпроизвеждане на звуци.

Протягане на мускулите на краката

автор: доктор по бърза помощ Бюренкова НВ

Мускулното разтягане е увреждането на мускулните влакна, ставите на сухожилията и мускулите при травми. Често срещана причина е претоварването на мускулите при товари, по-високи от тези, които могат да издържат. Това нараняване може да се случи в дома. Това се случва, когато: тежка физическа работа, неправилно повдигане на гравитацията, дълго намиране на крайник в една поза.

Разтягане на ингвиналните мускули

автор: доктор Амброзова I.А.

Ингвиналните мускули са група от мускули, разположени на няколко слоя от вътрешната страна на бедрото. Основната им задача е да донесат бедрата или да намалят краката.

Дискомфорт в гърдите

автор: доктор Михайловская Оксана

Често пациентите идват при лекар с оплакване относно дискомфорта в гръдния кош. Има много причини за възникването на този симптом. Преди всичко, лекарят ще помисли за възможната миокардна исхемия, когато няма достатъчно количество кислород за сърдечния мускул. Това се случва по много причини, преди всичко, повишаването на холестерола в кръвта, неточности в храненето, хипертония, наследствени фактори.

Широки гърди при жените

автор: доктор Василтов АГ

Още в древни времена е направено определено предположение, според което хората с определени характеристики на структурата на тялото (хабитус или конституция) имат повишен риск от "придобиване" на определени болести.

Тежест в гърдите

автор: доктор Тарасова Олга

Много, поне веднъж в живота си, преживяха дискомфорт в ретроградния район. Причините могат да бъдат много разнообразни. Само лекарят може да определи какво е станало това състояние.

Понякога е необходимо да се провеждат редица проучвания, които биха изяснили картината.
Дискомфортът в ретростерната зона може да се прояви: като болка, задушаване, натиск, усещане за парене. Зависи от това, какъв конкретен орган, разположен в областта на гръдния кош, дава сигнали за бедствие.

Изпитване на гърдата

автор: доктор Sholenkina О.Н.

Красотата на една жена не е само тънка фигура, остър ум и привлекателен външен вид. Важна роля в това играе здравето на жените: умственото равновесие, състоянието на вътрешните и външните органи, включително женската гърда. И ако в обществото някои недостатъци в тази част на женското тяло могат да бъдат правилно скрити под дрехите, после сами с огледало и в лекарски кабинет нещо ще се вижда дори с просто око. Как редовно да следите гърдите и да не доведете до тежко заболяване? Ще говорим за това.


Thiy Арабски Унгарски Български Португалски Румънски Виетнамски Литовски Гръцки Английски Италиански Грузински Турски Арменски
Азербайджански Бенгалски Сръбски Македонски Ирландски Немски Фински Хинди Словашки Турски Китайски Китайски Yavansky Корейски Panjabi Испания